Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

Doe-tips

In Dwars door Twente gaan we in een reeks afleveringen op roadtrip dwars door het Twentse land. Vinger op de kaart en rijden maar! In deze aflevering zoeken Fieke en Yuna de luxe op en gaan langs een paar van de kastelen die Hof van Twente te bieden heeft. En dat zorgt voor een dag vol afwisseling, met bijzondere ontmoetingen en unieke plekken. Fieke en Yuna laten zich verrassen door de vele gezichten van het Twentse land én haar bewoners, zoals kasteelbeheerder Rob.

Ontdek het Vechtdal

11:00

De Twentse kastelen en hun tuinen

Fieke en Yuna beginnen hun dagtrip door Twente in de auto, langs de vele kastelen van Twente. Ze stuiten op Kasteel Twickel in Delden, dat stamt uit 1347. Naast het bijzondere kasteel, zijn ook de indrukwekkende tuinen grote trekpleisters. Rob Bloemendal van de Stichting Twickel leidt de dames rond door de formele Franse tuin, maar leren ook over de Engelse tuinen én het Engels landschapspark. Natuur te over rondom Twickel!

12:00

Proeven van de oude citrusbomen

Na een bezoekje aan de tuinen, volgt de grote trots van Twickel: de oude Oranjerie. Deze is als een van de weinig oranjerieën nog volledig in gebruik als winterplaats voor de dertig eeuwenoude citrusbomen die Twickel heeft. Fieke en Yuna krijgen wat citrusvruchten mee om te proeven, al zijn ze eigenlijk niet bedoeld om zo los te eten… Fieke en Yuna gaan vervolgens door naar hun volgende bestemming, maar als je zelf in Delden bent, is museum No Hero ook een echte aanrader.