navigatie overslaan

Tips

9 leukste toegankelijke uitjes

 • Leestijd 3
 • Gelezen 1589 keer

In Vechtdal Overijssel vind je de leukste uitjes voor iedereen, ongeacht handicap, beperking of zorgbehoefte. In onderstaand tiplijstje vind je gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Je kan bijvoorbeeld meer over de natuur leren bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel, van een heerlijke wijnproeverij genieten bij De Reestlandhoeve of je onder laten dompelen in cultuur bij Nationaal Tinnen Figuren Museum. Alle tips bieden rolstoelvriendelijke arrangementen en uitjes aan. Wist je dat je bij Erve Vechtdal met de lift de uitkijktoren kan ‘beklimmen’? En dat ze bij Groot Sallands Maisdoolhof een speciale rolstoel hebben zodat je met dikke banden door het doorhof kan scheuren? Ook de theeplantage van de Somerwende heeft verharde paden, zodat jij er rond kan rollen. Handig voor rolstoelgebruikers, kinderwagens, buggy’s en rollators.

 1. 9

  Erve Vechtdal

  Kom alles te weten over Brandrode runderen en in het bijzonder van het boerenleven. Boek een koesafari met vrienden of familie bij Erve Vechtdal. Proef de smaak van Brandrode koeien vlees.

 2. 8

  Wijngoed de Reestlandhoeve

  Wijn en kunst zijn echte geneugten van het leven. Bij wijngoed de Reestlandhoeve bent u op de goede plek. In ons wijnproeflokaal kunt u het hele jaar genieten van wisselende exposities.

 3. 7

  De Vechtslinger

  Zintuiglijke ervaring van smaak en natuur uit de regio Rheeze en Diffelen. Je bezoekt drie bedrijven en bij elk bedrijf zijn er door middel van spelactiviteiten punten te verdienen.

 4. 6

  Expedition Outdoor

  Wil jij een onvergetelijk dagje uit, ga dan op snel op expeditie bij Expedition Outdoor. Expedition Outdoor bevindt zich aan de Hardenbergerweg in Loozen, een plaatsje tussen Hardenberg en Gramsbergen.

 5. 5

  Anjerfietsroute

  Vechtdal Overijssel biedt alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie of dagje uit: gastvrijheid, groen en gezond. Of je nu gebruik wilt maken van toegankelijke faciliteiten wanneer je een beperking hebt of gebruik maakt van hulpmiddelen of persoonlijke zorg op het vakantieadres, dankzij het aanbod én de gastvrije ondernemers voelt iedereen zich welkom.

 6. 4

  Natuuractiviteitencentrum De Koppel

  De Koppel is natuurlijk leuk voor iedereen. Gelegen aan de Vecht in Hardenberg, bij stuw en sluis, op loopafstand van het centrum.

 7. 3

  De Vechtezomp

  Een dagje uit over de grens! Een mooie vaartocht op een historische zomp brengt je vanuit Gramsbergen over de Vecht naar het Duitse Laar. Na een uurtje varen, gaan we de benen strekken en genieten van heerlijke Kaffee mit Kuchen (contant afrekenen in Duitsland) of een ander drankje. Daarna varen we terug naar Gramsbergen. Een schitterend stukje Vecht kunt u ontdekken.

 8. 2

  Tourist Info Ommen

  Het TIP (Tourist Info punt) is gevestigd in het Historisch Museum van Ommen. Het vernieuwde historisch museum, eerder bekend als ‘Oudheidkamer’ en ‘Streekmuseum’, in molen Den Oordt is begin maart na twee jaar bouwen en inrichten weer officieel geopend. Nu is ook de TIP open voor publiek.

 9. 1

  Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Stap in die kleine wereld van het tinnen figuur en maak een avontuurlijke reis door de tijd langs duizenden miniaturen. Vooral voor kinderen een zeer leerzame belevenis.

Wat vind je van dit artikel?