navigatie overslaan

Route-tips

Het Pieterpad lopen en fietsen

  • Leestijd 2
  • Gelezen 8825 keer

Het Pieterpad, de bekendste wandelroute van Nederland, loopt ook door het Vechtdal. Wandelaars en fietsers die het Pieterpad lopen of fietsen ontdekken waarom het Vechtdal één van de mooiste stukken van Overijssel is en misschien zelfs één van de mooiste stukken van het Pieterpad.

Het ene moment passeer je de meanderende rivier De Vecht en het andere moment ben je omgeven door ongerept, groen natuurschoon zover het oog reikt. Ga je Pieterpad lopen of fietsen door het Vechtdal dan zie je in korte tijd alles van pittoreske dorpjes tot landgoederen, bossen en heide. Je komt geheel tot rust in het Vechtdal.

Overnachten in het Vechtdal

Recreanten die het Pieterpad lopen en fietsen door Vechtdal Overijssel zoeken ook een plek om te slapen. Als je een tent meedraagt kan je terecht bij tal van (natuur)campings en anders zijn er diverse B&B’s in het Vechtdal. Populair onder wandelaars zijn onder andere:

Wijngaard

Een heel bijzonder uitstapje is een bezoek aan De Wijnstaete. De wijngaard in Lemelerveld biedt vier kamers waar wandelaars en fietsers kunnen uitrusten. Je kan op het terras bijkomen met een glas wijn van eigen bodem of zelfs een wijnproeverij reserveren. Ook is het mogelijk om het fiets- of wandelarrangement te reserveren, inclusief een ontbijt en maaltijd. Een leuke extra service van De Wijnstaete is dat ze wandelaars graag ophalen op de Lemelerberg en de volgende dag weer terugbrengen naar het Pieterpad.

Vechtdal is hét wandelgebied van Nederland

Het Vechtdal is een topregio voor wandelaars. Er ligt voor 1.500 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden in het Vechtdal, wat 2,5 maal zo lang is als het Pieterpad! Geliefde routes door het Vechtdal zijn onder andere de Landgoederenroute Dalfsen en het Vechtdalpad. Naast de vaste wandelroutes worden ieder jaar diverse wandelevenementen georganiseerd waaronder de Gramsberger Torentocht (laatste zaterdag van maart). De wandelvoorzieningen in het Vechtdal ontvingen al diverse onderscheidingen en zo werd Ommen in 2013 nog uitgeroepen tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’ en ontving de gemeente Hardenberg een jaar later een nominatie.

Wat vind je van dit artikel?