navigatie overslaan

Smaakautoroute Vechtdal

Smaakautoroute Vechtdal

 • Leestijd 3
 • Gelezen 10672 keer

In deze (smaak)autoroute Vechtdal ontdek je de mooiste en lekkerste plekjes van het Vechtdal. Print de autorit vantevoren uit en schakel je bijrijder in om jou van instructies te voorzien.

De Smaakroute is dé Vechtdalroute tussen Hardenberg en Zwolle. Deze unieke autoroute voert je van de Duitslandgrens naar de hoofdstad van de provincie, Zwolle. De autoroute is ongeveer 140 kilometer lang en heeft alles in zich voor een geslaagde en smaakvolle autorit. Onderweg stop je voor de heerlijke smaakadresjes en de mooiste uitkijkpunten óf voor een lekker kopje koffie met een heerlijke lekkernij uit het Vechtdal. Vertrek je van Hardenberg naar Zwolle of andersom? Neem dan niet dezelfde route terug. In het kaartje zie je twee culinaire en toeristische routes door het buitengebied in het Vechtdal. De route kan je vanaf elk punt starten.

Download hier de kaart

Bekijk hieronder de lekkere adresjes die je onderweg tegenkomt!

 1. Bier - Mommeriete

  Het oude Vechtstadje Gramsbergen werd voor het eerst genoemd in 1227. Het stadje met smalle romantische straatjes, authentieke straatlantaarns, met monumentale panden en een oude poort uit begin van de 14e eeuw zorgt ervoor dat je je even terug in de tijd waant. De Mommeriete is een bierbrouwerij en heeft een heerlijk terras aan de Vecht.

 2. IJS - Hoeve Bosman

  Op het familiebedrijf Hoeve Bosman wordt met passie het overheerlijke boerenijs bereidt. Van dagverse melk van de eigen melkkoeien en kwaliteitsproducten wordt het ijs in heel veel smaken gemaakt.

 3. WIJN - Wijngoed de Reestlandhoeve

  Wijn van de Reestlandhoeve, daar zit muziek in. Tijdens het groeiseizoen hoor je klassieke muziek in de wijngaard voor de gezondheid van de wijnstokken. Deze druiven vormen de basis van de Reestlanderwijn, proef het Vechtdal!

 4. Hotel Mooirivier

  Mooirivier is uniek gelegen aan rivier de Vecht, tussen Ommen en Dalfsen op een kwartiertje
  rijden van Zwolle. Een sfeervol hotel op één van de mooiste plekjes van Nederland!

 5. Restaurant De Barones

  Bij ons kunt u genieten van heerlijk ambachtelijke pannenkoeken en a la carte gerechten. Uiteraard bent u ook welkom voor een kopje koffie of lunch

 6. Streekwinkel uw Stadsboer

  Uw Stadsboer is de boer midden in de stad. Ontmoet de koeien op de Tippe en in de Scheller -en Oldeneler uiterwaarden lopen deze koeien. Ze geven (h)eerlijke melk en biologisch rundvlees van topkwaliteit. Uw Stadsboer brengt dat goede leven bij je thuis. Dat doen ze door biologische en duurzame basisproducten aan huis te leveren.

 7. Restaurant en ijssalon Ekkelenkamp

  Heerlijk ambachtelijk ijs eten, het lekkerste in de regio? Plof lekker neer op het terras van één van de grootste ijssalon van Nederland, Ekkelenkamp.

 8. Anjerpunt, Boerderijwinkel & Zuivelbedrijf Zandman

  Aan de rand van de Vecht midden in het mooie dorpje Beerze staat het moderne, duurzame melkveebedrijf van Bert en Jolanda Zandman. Ongeveer 180 koeien lopen vrijuit in een nieuwe stal die de koeien heel veel ruimte biedt.

 9. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

  Door de yoghurt, op een beschuitje of gewoon in een bakje. De aardbei is voedzaam, lekken en ook nog eens calorie-arm! Aarbeien bevatten nog meer vitamine C dan de meeste soorten fruit. Bij de Aspergeboerderij kan je ook heerlijke producten kopen die van aardbeien zijn gemaakt. Bovendien vind je hier het witte goud uit Oost, de asperges!

 10. Rheezer Bistro & Pannenkoekenhuis Rheezerbelten

  Zeven dagen per week een Pannenkoeken en Bistro Drive-In.

Wat vind je van dit artikel?