navigatie overslaan

Hessener Esch

Authentiek, midden in de natuur en op fietsafstand van zowel Dalfsen als Zwolle. Gelegen aan de vernieuwde Hessenweg vind je Bed & Breakfast Hessener-Esch, inclusief heerlijk theehuis. Jan en Anja zijn de gastvrije eigenaren en heten je van harte welkom!

De Hessener-Esch ligt op een prachtige locatie aan de rand van het Vechtdal en op steenworpafstand van Hanzestad Zwolle. Via Stuw Vechterweerd en de dijk naar Berkum fiets je binnen een half uurtje naar de provinciehoofdstad van Overijssel. Nog dichterbij ligt het gezellige dorpshart van Dalfsen. Hier is het ’s zomers heerlijk toeven aan de Overijsselse Vecht. De Blauwe Bogen Brug is dé welkomstpoort van het dorp, maar fietsers en wandelaars hebben ook de mogelijkheid om iets verderop de rivier over te steken met het fraaie pontje. Veel fietsers gebruiken De Hessener-Esch als vertrekpunt om Fietsnetwerk Vechtdal te verkennen. De vernieuwde routes leiden je door een bosrijke omgeving, langs prachtige kastelen en havezaten naar allerlei mooie plekjes in de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

Oude boerderij
Gasten bij de Hessener-Esch verblijven op een karakteristieke oude boerderij. Deze werd na een brand in 1914 opnieuw opgebouwd en tot 1988 liepen er onder meer koeien en varkens in de stallen. In 2021 openden Jan en Anja hier de Bed & Breakfast. De Hessener-Esch heeft twee ruime en moderne tweepersoonskamers, met een eigen badkamer en uitzicht op de tuin, waar het heerlijk zitten is. In het voorjaar van 2022 wordt de laatste hand gelegd aan een derde kamer. De historie van de voormalige boerderij komt subtiel terug in het interieur. Slapen doen de gasten in de ‘Melkkamer’ of de ‘Grupstal’. Elke ochtend staat een uitgebreid vers ontbijt klaar in de oude varkensstal of bij mooi weer in de tuin. Hierbij staan ambachtelijke streekproducten van de boer centraal, afkomstig van Landwinkel De Knapenvelder uit Raalte.

Theehuis
De Hessener-Esch bestaat naast de Bed & Breakfast ook uit een heerlijk theehuis. Vanaf Pasen kunnen fietsers en wandelaars hier genieten van een hapje en een drankje. Op de kaart staan verschillende soorten taart en koek, maar ook de kleine lunch, met een tosti of uitsmijter, is een absolute aanrader. Het concept is een knipoog naar Zweden, het land waar Jan en Anja vier jaar woonden. Vanaf het terras van het theehuis kijk je uit op de visvijver, waar visliefhebbers een hengeltje kunnen uitwerpen. Zij kunnen bovendien hun hart ophalen in de omgeving, want de Vecht biedt volop mogelijkheden om te vissen. De karakteristieke vistrap bij Stuw Vechterweerd ligt op steenworpafstand.

Ideaal plekje
Al met al is de Hessener-Esch een ideaal plekje. Middenin de natuur en met allerlei leuke mogelijkheden in de omgeving. Perfect voor wandelaars, fietsers of motorrijders op doortocht of juist om meerdere dagen te verblijven. Van harte welkom op de Hessener-Esch tussen Dalfsen en Zwolle!

Categorieën