navigatie overslaan

Alle tijd om te slapen

B&B aan de Vecht

 • Leestijd 3
 • Gelezen 4993 keer

Ben je op zoek naar een B&B in een natuurrijke omgeving. Kies dan voor een B&B aan De Vecht. Het Vechtdal biedt recreanten overdag tal van actieve en culinaire uitstapjes. Zo staat het Vechtdal bekend als een prachtige wandel- en fietsomgeving, waar een kronkelende rivier De Vecht stroomt langs oude dorpscentra, bossen, heide en landgoederen. Bezoek het kasteel van Dalfsen, de oude Hanzestad Ommen, het idyllische Reestdal of ga shoppen in Hardenberg. Na een heerlijke dag buiten gaat er niets boven de dag afsluiten met een wijntje in je eigen B&B aan De Vecht.

 1. 7

  Het Klooster van Dalfsen

  B&B Het Klooster van Dalfsen is een stads alternatief voor B&B ’t Witte Huis. Het voormalig nonnenklooster is omgebouwd tot een B&B met zeven slaapkamers, waar 1 tot 7 personen en kinderen kunnen overnachten. Karakteristieke elementen van het klooster zijn intact, waaronder de biechtstoel en het ontbijt dat wordt geserveerd in de authentieke kapel. Tip: hier kun je ook een solex of puch huren om in de groene omgeving te toeren.

 2. 6

  De Meiboom

  B&B De Meiboom in Gramsbergen noemt zichzelf een “Stadslodge”. Gasten verblijven in een stoere B&B in de industriële stijl. Je kan kiezen uit twee verblijven in het historische centrum, die geschikt zijn voor 1 tot 4 personen. Ook deze B&B in Gramsbergen is een geliefd onderkomen van Pieterpad-wandelaars.

 3. 5

  't Witte Huis

  Verscholen tussen de bomen vind je B&B t’ Witte Huis bij Landgoed De Horte in Dalfsen. Het huis was ooit de biljartkamer van de landheer, maar is nu een schitterende buitenplek waar twee personen kunnen logeren in pure comfort. ’t Witte Huis staat op steenworp afstand van de druivenkas en boomgaard en is een geweldige uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Tijdens een bezoek informeren de eigenaren je graag over de rijke historie van het landgoed.

 4. 4

  Boerhoes

  B&B Boerhoes is een B&B in Dalfsen aan de Vecht met een theetuin in de boomgaard. Tijdens je verblijf heb je onder het genot van een boerendrankje met krentenwegge of echt boerenijs ook nog heerlijk uitzicht op de boerderijdieren.

 5. 3

  De Rheezer Kamer

  B&B De Rheezer Kamer ligt niet verrassend in Rheeze. Je overnacht in de voormalige potstal van de monumentale boerderij, waar maar liefst 85 vierkante meters zijn omgetoverd tot een luxe, eigentijdse B&B. De Rheezer Kamer is erg populair onder Pieterpad-wandelaars, die pauzeren met koffie en huisgemaakte lekkernijen in de Theetuin of Koffiekamer en vervolgens een nachtje blijven slapen.

 6. 2

  Buitenplaats de Luwte

  Buitenplaats de Luwte in Zwolle is gelegen in de Poort van het Vechtdal en is startpunt van een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk van het Vechtdal. Behalve B&B is Buitenplaats de Luwte ook een horecapaviljoen met een prachtig panoramaterras aan de Vecht.

 7. 1

  Bonustip

  Wil je een bezoek aan een B&B aan De Vecht combineren met de luxe en comfort van een hotel? Overweeg dan een bezoek aan Hotel Mooirivier en Hotel De Zon. Beide hotels zijn gesitueerd in Ommen en beschikken over een prachtig aanbod van suites, restaurants en vele extra’s, waaronder bootverhuur. Je kan hier dus dineren en ontbijten aan De Vecht en daarna zelfstandig de rivier ontdekken vanuit je eigen sloep.

Wat vind je van dit artikel?