navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

‘Luxe’ genieten van zomerfruit bij De Oeverhorst

  • Leestijd 5
  • Gelezen 12923 keer
  • Geschreven door Bas Jansen

Gasten van luxe wellness accommodatie De Oeverhorst genieten momenteel van het zomerfruit van buurman Ernie van der Kolk. Dat rode fruit past bij de filosofie van eigenaren Yvonne Driessen en Dick Timmerman. Ze openden twee luxe wellness appartementen langs de Vecht tussen Oudleusen en Varsen en leggen gasten graag in de watten. “We hebben ons voorgenomen geen ‘nee’ te verkopen”, zeggen ze in de accommodatie die is gemodelleerd naar een Canadese schuur. Ze sprongen in het gat van overnachtingslocaties in het hogere segment. “We hebben heel bewust gekozen voor deze luxe accommodaties. Want wat wij hier hebben dat vind je nergens in deze omgeving.”

Filosoferen over een droom

Yvonne zit in haar gemakkelijke stoel in het ‘hutje’. In het knusse houten huisje in haar tuin heeft zij heel wat avonden met Dick zitten filosoferen over hun droom die inmiddels vorm heeft gekregen. “Wij houden ervan om hier ’s avonds met een borrel te zitten en dan slaan we aan het brainstormen en krijgen we de mooiste ideeën. Zo ontstond het plan van een grote ‘Canadian Barn’. Dankzij de medewerking van de gemeente Dalfsen konden wij onze droom realiseren.”

Canadese roots

“Het is hier al spectaculair qua uitzicht, het water, het groen en daar de schilderachtige zijtak van de Vecht. Wij vonden dat daar ook een bijzonder pand bij hoorde met alle voorzieningen. Gelukkig hebben wij geen moeite om groots te denken”, zegt Yvonne met een lach. Het Canadese ontwerp heeft alles te maken met haar geboorteplaats, Vancouver Island. Haar achternaam verraadt haar Nederlandse roots, maar haar accent heeft Yvonne te danken aan de lange tijd dat zij in Canada woonde. “Mensen vinden het charmant klinken, hoor ik vaak.”

Appartement 2
Appartement 2

Gastheer en gastvrouw

Yvonne heeft een achtergrond in de toerismesector, Dick beheert bovendien al sinds 1975 camping De Kemminckhorst in het Vechtdal. Daarnaast was hij tot 2017 veehouder. "Wij vonden het altijd heel leuk om gastheer en gastvrouw te zijn. Ikzelf vind het heerlijk om na elke schoonmaak de handdoekjes op te rollen en de Rituals neer te zetten. Wij wachten al onze gasten op en dan gaat de grote garagedeur open. ‘Wow!’ zeggen ze dan allemaal”, want alleen de hoogte van de garage maakt al indruk.”

De Vecht altijd in beeld

Inmiddels zit Yvonne comfortabel in de bovenste van de twee appartementen. Zoals nu vanuit haar designstoel heeft zij breed zicht op de rivier, maar ook tijdens het koken of direct als je wakker wordt is de Vecht in beeld. Op de begane grond kunnen vier gasten terecht. In deze suite zijn twee slaapkamers aanwezig met ieder een luxe badkamer met sunshower en massagebad. Op de bovenste verdiepingen kan een tweetal genieten van de ruimte, uitzicht en alle luxe die aanwezig is. Een sauna en stoomcabine in de badruimte en een ruime vide met tweepersoonsbed en plafond met sterrenhemel. Beide suites hebben een klimaatkast gevuld met goede wijnen.

De Vecht altijd in beeld
De Vecht altijd in beeld

Vechtlust kistje met lokale lekkernijen

Naast de voorzieningen met ook de sauna’s en baden in de tuin, zit de luxe meerwaarde ook in de verschillende arrangementen en de streekproducten. “Schoonheidsbehandelingen of massage op de kamer, een tochtje met kapitein op een sloep van Rederij Peters of de Ommer Chefkok Martin Lip die hier komt koken. Alles kan”, herhaalt de gastvrouw nog eens. Bij aankomst krijgen de gasten altijd een Vechtlust Kistje met lokale lekkernijen. “En als gasten last minute aangeven nog graag te willen dineren, wijs ik hen de weg naar buurman Ernie van der Kolk. Daar kunnen ze terecht voor asperges, krieltjes, eieren, ham en boter. En in de zomer is het een prachtig adres voor vers rood fruit.”

Een bad vol Oeverhorst bier

Yvonne hoopt binnenkort haar gasten ook te verrassen met de weldadigheid van een exclusief warm bierbad. “De Vechtdal Brouwerij in Dalfsen levert hiervoor bier dat geschikt is om in te baden. Daarmee vullen we de witte kuip in de tuin. We willen badende gasten dan ons eigen Oeverhorst Badderbier serveren. Bier is ook heel goed voor je huid en geest in combinatie met de sauna.”

Kickstart ondanks corona

In april opende de Oeverhorst voor het eerst de deuren voor gasten. Toen de website online ging voor boekingen, zat Nederland midden in de coronacrisis. "Dat was heel spannend. Boven alle verwachtingen stoomde toch de boekingen binnen. Dat is toch geweldig? Via boekingssites en social media kwamen de boekingen achter elkaar binnen: boem, boem, boem.” Na deze kickstart gaat Yvonne door met haar promotie voor de winterperiode. De charme van het Vechtdal blijft, ook in de wat koudere maanden. En stiekem vindt zij het ook niet erg als soms geen gasten zijn. “Dan gaan Dick en ik lekker zelf de jacuzzi in.”

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Bas Jansen

Bas Jansen (1980), journalist en smulpaap. Geboren en getogen in Hanzestad Hasselt, woont in Zwolle en heeft wijdvertakte wortels in het Vechtdal. Schrijft met liefde over smaakbeleving en roerde zelf jarenlang professioneel in een pannetje.