Boerencamping

Kamperen op een boerencamping in eigen land?

Wie denkt dat een boerencamping 'ouderwets' is heeft het helemaal mis. Boerencampings zijn hip. Kamperen te midden van een fruitboomgaard is een unieke ervaring. In het voorjaar zie je de boomgaard tot leven komen en tijdens de oogsttijd kun je zelf je eigen verse fruit plukken.

Waarom kiezen voor een boerencamping?

De vaak kleinschalige accommodaties bieden het échte kamperen zonder toeters en bellen. Je komt er helemaal tot jezelf. Het leuke aan deze vorm van kamperen is dat je het boerenleven van dichtbij meemaakt.

Vechtdal

Je kunt er heerlijke weekendjes met z'n tweeën doorbrengen of er met het hele gezin genieten van een langere vakantie midden in de groene natuur. Ervaar het allerbeste van het Vechtdal en kies voor een verblijf op een gastvrije boerencamping. Bekijk nu snel alle boerencampings en kom langs in het Vechtdal!

Beleef de rust en stilte in een bos- en waterrijke omgeving. 's Ochtends wordt je gewekt door opgewekt fluitende vogels, voorbij dobberende eendjes, blatende schapen in een naburig weiland of een vrolijke kudde loeiende koeien.

Eropuit in de omgeving

Het Vechtdal heeft uitstekende wandel- en fietsroutes. Onderweg kom je door verschillende kleine, historische dorpen en kun je kennis maken met de smaken van de streek. Proef de verrukkelijke spekpannenkoeken en kies bij de koffie voor Zwolse blauwvingers. De tuin van Overijssel, zoals het Vechtdal ook wel wordt genoemd, heeft ook smaakvolle asperges en geweldige boerenkazen. De verschillende boerenbedrijven heten je van harte welkom om naast het kamperen ook kennis te maken met hun huisgemaakte en zalig smakende producten.

 1. Minicamping de Maiskolf

  Minicamping de Maiskolf

  Adres
  Rekveldweg 4, 7722 JA Dalfsen

  Wij zijn Dick en Wilma Nijhoff. Wij wonen op een boerderij met camping in Overijssel, tussen Dalfsen en Ommen. Dit gebied noemt men “het Vechtdal”

 2. `t Loozerveld

  `t Loozerveld

  Adres
  Roskampweg 5, 7778HJ Loozen

  Midden tussen de groene weilanden, dicht aan de Duitse grens ligt Minicamping 't Loozerveld. De camping is gelegen aan viswater en is tevens een ideaal uitgangspunt voor fietstochten.

 3. Esrand

  Esrand

  Adres
  Grote Beltenweg 2, 7794RA Hardenberg

  Minicamping de Esrand is gelegen in een rustige landelijke omgeving. Het kampeerterrein wordt aan drie zijden omringd door een eeuwenoude zandverstuiving: de Rheezerbelten.

 4. Groepsaccommodatie Emsland

  Groepsaccommodatie Emsland

  Adres
  Emslandweg 17, 7731RP Ommen

  Ruim 10 jaar heten wij onze gasten van harte welkom in onze groepsaccommodatie. Het complex is gebouwd in de mooie omgeving van Ommen aan de rand van het bos.

 5. Camping Zandman

  Camping Zandman

  Adres
  Marsdijk 4, 7736PL Ommen

  SVR camping Zandman in Beerze is een heerlijke plek om lekker rustig te kamperen op een actief boerenbedrijf.

 6. Grenszicht

  Grenszicht

  Adres
  Radewijkerweg 70, 7791RH Hardenberg

  Zorgboerderij ‘Grenszicht” is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij in Radewijk.

 7. Vecht & Zo

  Vecht & Zo

  Adres
  Hessenweg 14, 8028PA Zwolle

  Sfeervolle verblijfsrecreatie direct aan de Vecht in het bijzonder prachtige Vechtdal. Tussen Zwolle (historische binnenstad op 5km.) en Dalfsen (6km.) ligt in de poort van het Vechtdal onze camping, groepsaccommodatie, familiehuis en Bed & Breakfast Vecht & Zo.

 8. Camping De Linderbeek.

  Camping De Linderbeek.

  Adres
  Zomerweg 56, 7683PR Den Ham

  Boerderijcamping de Linderbeek is een boerencamping: kamperen bij de boer dus. De boerderijcamping de Linderbeek is gelegen in Den Ham Overijssel, te midden van de prachtige natuur van Twente, Salland en het rivierengebied: Regge en Vecht.

 9. De Eskamp

  De Eskamp

  Adres
  Lemelerweg 32, 8148PC Lemele

  Mooi gelegen direct aan de Lemelerberg en esgronden ligt camping De Eskamp. Vanaf de camping fiets of wandel je zo de natuur in die bekend staat als de Sallandse heuvelrug.

 10. SVR Camping de Kleve

  SVR Camping de Kleve

  Adres
  Rheezerweg 111, 7795DB Hardenberg

  SVR - camping ‘De Kleve’ ligt in de bosrijke omgeving tussen Hardenberg en Mariënberg, waarin naar hartelust gefietst en gewandeld kan worden.