Boerencamping

Kamperen op een boerencamping in eigen land?

Wie denkt dat een boerencamping 'ouderwets' is heeft het helemaal mis. Boerencampings zijn hip. Kamperen te midden van een fruitboomgaard is een unieke ervaring. In het voorjaar zie je de boomgaard tot leven komen en tijdens de oogsttijd kun je zelf je eigen verse fruit plukken.

Waarom kiezen voor een boerencamping?

De vaak kleinschalige accommodaties bieden het échte kamperen zonder toeters en bellen. Je komt er helemaal tot jezelf. Het leuke aan deze vorm van kamperen is dat je het boerenleven van dichtbij meemaakt.

Vechtdal

Je kunt er heerlijke weekendjes met z'n tweeën doorbrengen of er met het hele gezin genieten van een langere vakantie midden in de groene natuur. Ervaar het allerbeste van het Vechtdal en kies voor een verblijf op een gastvrije boerencamping. Bekijk nu snel alle boerencampings en kom langs in het Vechtdal!

Beleef de rust en stilte in een bos- en waterrijke omgeving. 's Ochtends wordt je gewekt door opgewekt fluitende vogels, voorbij dobberende eendjes, blatende schapen in een naburig weiland of een vrolijke kudde loeiende koeien.

Eropuit in de omgeving

Het Vechtdal heeft uitstekende wandel- en fietsroutes. Onderweg kom je door verschillende kleine, historische dorpen en kun je kennis maken met de smaken van de streek. Proef de verrukkelijke spekpannenkoeken en kies bij de koffie voor Zwolse blauwvingers. De tuin van Overijssel, zoals het Vechtdal ook wel wordt genoemd, heeft ook smaakvolle asperges en geweldige boerenkazen. De verschillende boerenbedrijven heten je van harte welkom om naast het kamperen ook kennis te maken met hun huisgemaakte en zalig smakende producten.

 1. `t Loozerveld

  `t Loozerveld

  Adres
  Roskampweg 5, 7778HJ Loozen

  Midden tussen de groene weilanden, dicht aan de Duitse grens ligt Minicamping 't Loozerveld. De camping is gelegen aan viswater en is tevens een ideaal uitgangspunt voor fietstochten.

 2. De Nieuwe Brug

  De Nieuwe Brug

  Adres
  Lemelerweg 15, 7731PR Ommen

  De mooi ingerichte camping ligt naast de rivier de Regge in het gelijknamige buurtschap Nieuwe Brug. Maar je kan ook overnachten in de ruim opgezette groepsaccommodatie.

 3. Groepsaccommodatie Emsland

  Groepsaccommodatie Emsland

  Adres
  Emslandweg 17, 7731RP Ommen

  Ruim 10 jaar heten wij onze gasten van harte welkom in onze groepsaccommodatie. Het complex is gebouwd in de mooie omgeving van Ommen aan de rand van het bos.

 4. Agrohof boerderijcamping

  Agrohof boerderijcamping

  Adres
  Glintweg 8, 8148RM Lemele

  De boerderij-camping is een onderdeel van de rundveehouderij van De Agrohof. De minicamping heeft 15 plaatsen, geen seizoensplaatsen. Iedereen heeft een vrij uitzicht, enkelen kijken uit op de Lemelerberg.

 5. Camping Boszicht

  Camping Boszicht

  Adres
  Emslandweg 13, 7731RP Ommen

  Kamperen bij de boer is genieten van rust en natuur. Onze mini-camping ligt in een bosrijke omgeving, met uitzicht op de weilanden, waar de koeien lopen te grazen en zelfs reeen, hazen, konijnen en vogels op bepaalde tijden te zien zijn.

 6. Camping De Boergondiër

  Camping De Boergondiër

  Adres
  Parallelweg 43, 7782 SL De Krim

  Rust, Ruimte en Recreatie…dat hebben wij op onze minicamping De Boergondiër. Op de prachtige grote plekken of in de chalets hebt u volop privacy. U vertoeft tussen de pioenrozen of u wandelt door het prachtige groene Vechtdal of over het Pieterpad.

 7. Boerderijcamping Het Varsenerveld

  Boerderijcamping Het Varsenerveld

  Adres
  Emslandweg 14, 7731RP Ommen

  Op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming? Kom kamperen/logeren bij de boer in Ommen, hart van het Vechtdal. Een groot avontuur dat je niet mag missen!

 8. SVR Camping de Kleve

  SVR Camping de Kleve

  Adres
  Rheezerweg 111, 7795DB Hardenberg

  SVR - camping ‘De Kleve’ ligt in de bosrijke omgeving tussen Hardenberg en Mariënberg, waarin naar hartelust gefietst en gewandeld kan worden.

 9. SVR Camping Familie Veurink

  SVR Camping Familie Veurink

  Adres
  Rheezerweg 50, 7794RH Hardenberg

  Kamperen bij de boer bij de familie Veurink. De boeren mini camping is gelegen in Rheeze / Hardenberg in Overijssel.

 10. Esrand

  Esrand

  Adres
  Grote Beltenweg 2, 7794RA Hardenberg

  Minicamping de Esrand is gelegen in een rustige landelijke omgeving. Het kampeerterrein wordt aan drie zijden omringd door een eeuwenoude zandverstuiving: de Rheezerbelten.

 11. Camping Zandman

  Camping Zandman

  Adres
  Marsdijk 4, 7736PL Ommen

  SVR camping Zandman in Beerze is een heerlijke plek om lekker rustig te kamperen op een actief boerenbedrijf.

 12. Grenszicht

  Grenszicht

  Adres
  Radewijkerweg 70, 7791RH Hardenberg

  Zorgboerderij ‘Grenszicht” is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij in Radewijk.