navigatie overslaan

Alle tijd om te slapen

Natuurcamping aan het water

 • Leestijd 3
 • Gelezen 13968 keer

Kom helemaal tot rust op een natuurcamping aan de Vecht in het wonderschone Vechtdal. Verstopt tussen het groen vind je enkele prachtige natuurcampings, waar je omringd bent door heide of bos en je op de achtergrond alleen het kabbelende water van rivier De Vecht of de Regge hoort.

Nu verschillen de natuurcampings aan De Vecht sterk in type accommodatie en luxe en comfort. Kies daarom uit ons overzicht de natuurcamping rondom het water die het beste aansluit bij jouw gedroomde weekendje weg of vakantie.

Natuurcampings in het Vechtdal zijn de perfecte manier om te onthaasten. Geen Wi-Fi, wel frisse lucht. De natuurcamping anno nu betekent allang niet meer bivakkeren in een tent onder primitieve omstandigheden. Je hebt ruime keuze uit diverse accommodaties, voorzieningen en zelfs activiteitenprogramma’s voor jong en oud. Het Vechtdal heeft een landelijke reputatie om z’n topkwaliteit campings en ook het geweldige aanbod natuurcampings aan De Vecht draagt hier zijn steentje aan bij.

 1. 6

  Huttopia De Roos

  Natuurcamping De Roos in Beerze ligt pal aan rivier De Vecht en is een schitterende ecologische natuurcamping waar je een tent opslaat in een uniek rivierduinlandschap. Wanneer je een tent opslaat op de ruim opgezette camping is het net alsof je wordt omarmd door de rivier, glooiende zandduinen en statige eikenbossen. De Roos is voorzien van diverse gemakken, waaronder een natuurvoedingswinkel, sanitaire voorzieningen met warm water, een theehuis, fietsverhuur en wasserette.

 2. 5

  Natuurkampeerterrein De Klashorst

  Natuurkampeerterrein De Klashorst in Diffelen is een prachtige camping in het groen en aan De Vecht. De camping is een ideale uitvalsbasis vanwaar je elke dag kan kiezen uit sportieve of culturele activiteiten, of een bezoek aan een attractie of natuurgebied in de buurt, zoals natuurgebied De Uilenkamp, recreatieplas De Oldemeyer of een dagje Hardenberg. Wie liever in de buurt van de camping blijft kan vissen aan De Vecht, mee op een bushcraft, of ontspannen in de houtgestookte barrelsauna.

 3. 4

  Natuurcamping De Lemeler Esch

  Natuurcamping De Lemeler Esch te Ommen is een moderne natuurcamping ideaal voor gezinnen. Wie niet wil kamperen heeft hier volop keuze uit diverse accommodaties, zoals een chalet, trekkershut of bungalow. Wissel wandel- en fietstochten in de bosrijke omgeving van de Lemelerberg af met zwemmen in het verwarmde zwembad, GPS schatzoektochten, en sport- en animatieprogramma’s.

 4. 3

  Camping bij Teuns Hoeve

  Natuurcamping bij Teuns Hoeve heeft ‘best of both worlds’, omdat het ingeklemd ligt tussen het Reestdal en het Vechtdal. Sla je tent op of huur Pipowagen Saartje voor een verblijf op deze boerencamping. Teun’s Hoeve is een zorgboerderij, educatieve kinderboerderij en paardenmelkerij in één. Kortom, je hebt geen kans om je te vervelen! En voor een bijzonder avondmaal kan je in de winkel terecht voor een heksenketel of vleespakket voor op de bbq.

 5. 2

  Natuurkampeerterrein De Rietkraag

  Natuurkampeerterrein De Rietkraag ligt aan het Overijssels kanaal en dichtbij natuurgebieden de Lemelerberg en de Sallandse Heuvelrug tussen Vecht en IJssel. Een prachtplek voor kamperen met uitzicht op de landerijen. In stilte kun je hier genieten van vogelgeluiden, de zonsondergang of een prachtige sterrenhemel.

 6. 1

  Landgoed Vilsteren

  Bij de natuurcamping op Landgoed Vilsteren kies je zelf in alle rust je plekje uit en kun je kamperen en recreëren in alle rust op een landgoed met in de buurt bos, een landhuis, molen, landgoedcentrum en sfeervol dorp met goede horecavoorzieningen.

Wat vind je van dit artikel?