Winterkamperen in het Vechtdal

Alle tijd om te slapen

In het Vechtdal kun je het hele jaar door terecht; lente, zomer, herfst en winter. Wat voor weer het ook is, het Vechtdal heeft genoeg te bieden voor alle seizoenen. Zo zijn er een aantal campings ook in het naseizoen en de winter geopend met leuke hutten, lodges, hooibergen en andere bijzondere verhuuraccommodaties.

Onder winterkamperen en de wintermaanden verstaan we het naseizoen. Niet alle campings en accommodaties zijn het gehele jaar door geopend, of ze bieden tijdens het laagseizoen beperkte faciliteiten. Neem altijd contact op met de camping om te weten wat de mogelijkheden voor winter-kamperen zijn.

 1. 5

  Tipisch kamperen doe je in een Protipi

  De pioniers onder ons gaan kamperen in een echte ProTipi. De ProTipi is compleet en super sfeervol ingericht voor 4 personen. De Tipi is het jaar rond te huur, er is een houtkachel aanwezig die je zelfs bij winterse temperaturen warm houdt. Buiten onder de tarp staat een buitenkeuken, waarmee je op hout kookt. Hoe je dit doet en andere handige informatie en recepten zijn te vinden in de speciale map met Tipi-Tips.

 2. 4

  Vechtdalhoppen

  Vechtdalhoppen betekent niet alleen wandelen of fietsen door een adembenemend landschap, maar ook uniek overnachten op de mooiste plekjes. Vier topcampings in het veelzijdige Vechtdal stellen hun deuren voor je open en heten je van harte welkom. Strijk neer op unieke locaties, geniet van de rust, ruimte en natuur en laat je volledig in de watten leggen voor een onbezorgde fiets- of wandelvakantie in het Overijsselse Vechtdal. Door te overnachten in een Hooiberg, Boomhut of Trek-In wordt overnachten wel heel bijzonder!

 3. 3

  De River Lodge op Camping De Koeksebelt

  De River Lodge op camping De Koeksebelt in Ommen bijvoorbeeld. De perfecte accommodatie voor 4 personen, met een bedstee en aparte kamer met stapelbed. In de koudere maanden vermaak je je prima met de luxe tv, spelletjes doen aan de keukentafel of door heerlijk te gaan ‘vakantie koken’. Te boeken in de maanden november, februari en maart.

  De Koeksebelt heeft naast de River Lodge ook de River Cabin voor 5 personen.

 4. 2

  Winterkamperen op camping Beerze Bulten

  Wat dacht je van winterkamperen op camping Beerze Bulten bijvoorbeeld? Winterkamperen is extra leuk in bijzondere accommodaties, zoals de Trek-In en de Youpi lodge. De Beerze Bulten is een vijf sterrencamping met ook nog uitgebreide wellnessmogelijkheden.

 5. 1

  Trekkershutten

  In het Vechtdal zijn er ook verschillende campings waar je een trekkershut kunt huren. Dit zijn houten chalets voor ca. 4 personen voorzien van alle gemakken. Het ligt aan de camping of ze een eigen toilet hebben of dat je voor het echte kampeergevoel toch echt naar het sanitairgebouw moet lopen met je wc-rol in de hand. De trekkershutten vind je onder andere op camping De Koeksebelt, Natuurkampeerterrein De Klashorst, camping Starnbosch, camping De Vechtvallei, camping SI-ES-AN en De Lemeler Esch

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen