navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

Restaurants aan de Vecht

  • Leestijd 2
  • Gelezen 3629 keer

Voor inwoners en bezoekers van het Vechtdal is er geen reden om hongerig te zijn. Je hebt tal van restaurants aan de Vecht en verborgen in het groen, waar zelfs de meest geoefende fijnproever zijn hart kan ophalen. Of je nu op zoekt bent naar een bijzondere culinaire ervaring in een Michelin restaurant, of juist met het gezin wilt lunchen in een gezellige aardbeienboerderij, er is voor ieder wat wils in het Vechtdal.

Restaurants van het Vechtdal

Na een dag buitenspelen, fietsen of wandelen gaat er niets boven een heerlijke pannenkoek. Gelukkig telt het Vechtdal maar liefst drie pannenkoekenrestaurants, waar jong en oud terecht kan voor alles van een zoete snoeppannenkoek tot een hartige pannenkoek met spek, ui en kaas. Stil je honger bij Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve in Holthone, Restaurant De Barones in Dalfsen of Pannnekoekenrestaurant De Rheezerbelten in Hardenberg.

Culinaire hotspots

Heb je echt wat te vieren, wil je een bijzondere culinaire ervaring opdoen, of houd je gewoon van buitengewoon lekker eten plan dan een bezoek aan een Michelin restaurant. Daarnaast vind je nog een aantal restaurants met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Verwen je smaakpapillen bij De Witte Gans en Auberge ‘t Asje in Dalfsen, De Vechtdalkok in Damsholte, Wildthout en Bistronomie Vidiveni te Zwolle.

Tot slot is ook de wereldse keuken goed vertegenwoordigd in het Vechtdal. Voor een pizza, loempia of saté met friet vind je tal van bistro’s en restaurants aan De Vecht waar je voor een gangbare prijs geniet van een smakelijke avond.

Streekgerechten

Hoewel de keukens sterk kunnen variëren, één ding hebben alle restaurants aan de Vecht met elkaar in gemeen: verse streekgerechten uit het Vechtdal staan sowieso op de menukaart! Afhankelijk van het seizoen zie je op de menukaart lokale specialiteiten, zoals asperges uit het Vechtdal, biefstuk van de Brandrode koe, biologische zuivel- en ijsproducten en kaas van boerderij Heileuver. Drink een lokaal bier van de brouwers Mommeriete of De Pauw. Of geniet van een glas wijn van Wijngaard de Varsenerhof, Wijngoed de Reestlandhoeve of De Wijnstaete. Tot slot kan je – alleen in het seizoen - zelf aardbeien plukken bij RozemArrie om mee te nemen of gelijk daar op te eten met een bolletje ijs. Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Tast toe!

Wat vind je van dit artikel?