Rondje Regge

De rivier de Regge is in oude glorie hersteld en meandert als vanouds door het landschap. Het Reggedal is bijzonder aantrekkelijk en biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge, het is absoluut de moeite waard!

Tot 1848 was de Regge een vrij kronkelende rivier. Het water stroomde breed uitwaaierend, tussen de Schipbeek ten zuiden van Diepenheim en de Overijsselse Vecht ten westen van Ommen. De Regge was eeuwenlang een belangrijke handelsroute van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. Eind 19e eeuw is de Regge gekanaliseerd tot een bevaarbare waterweg, waarop de plaatselijke zompen hun waar efficiënter konden vervoeren.

Begin van deze eeuw is besloten om de oude loop van de Regge te herstellen. Om zo ruimte te creëren voor water om veiligheid te kunnen garanderen. Op basis van oude kaarten is geprobeerd zo authentiek mogelijk te werk te gaan. En het resultaat mag er zijn; een prachtig gebied dat uitnodigt om ervan te genieten.

TIP: Wandelroute langs de Regge bij Ommen

Trek de wandelschoenen aan en wandel langs de Regge. Bekijk met eigen ogen hoe mooi de vernieuwde meanderende Regge is geworden. Kies de gele wandelroute van het wandelnetwerk Vechtdal, vanaf het startpunt de Nieuwe Brug in Ommen. De route gaat over prachtige struinpaden langs weilanden en akkers, met af en toe een klimmetje over een hek. Over landgoed Eerde, langs de Regge door de bossen van de Lemeler Berg met als hoogtepunt de ‘Steile Oever’.

Varen op de Regge

Verken de Regge vanaf het water en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Ga op Reggesafari en verken vanaf Ommen de Regge met een Reggepunter. Of vaar met een fluisterbootje vanaf Landgoed Schuilenburg naar de vistrap bij Hellendoorn. Liever zelf actief? Huur een kano of ga suppen op de Regge bij de Wilgenweard in Nijverdal. Ga terug in de tijd met een vaartochtje met een echte Zomp vanuit Hellendoorn, Rijssen of Enter.

Nieuw! Fietsarrangement Rondje Regge en Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal vormen een uniek natuurgebied. Pak de fiets en verken de bossen en de heuvels van het nationaal park met de weidse vergezichten over de uitgestrekte heidevelden en de kronkelende fietspaden langs de Regge. Eén dag is natuurlijk niet genoeg om alles te beleven.

Boek daarom het speciale 5-daags fietsarrangement met bagage nabrengservice door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.

Rondje Regge en Heuvelrug

€ 399,00 p.p.

5-daags fietsarrangement met bagage nabrengservice door het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.