De 5 leukste Vechtdal kinderroutes

Kinderen en stilzitten, dat is voor de meesten een hele opgave. Gelukkig is het Vechtdal ontzettend avontuurlijk, met spannende wandelroutes, een speelnatuurpad, speurtochten en fietsroutes. Dit zijn de vijf leukste kinderroutes in het Vechtdal, geschikt voor groot en klein.

1. Het Wolvenspoor, Ommen

Deze kinderroute is niet voor bangeriken. Het Wolvenspoor is namelijk een beestachtig avontuur en kinderen veranderen er tijdens de wandeling in heuse wolven! Zelfs volwassenen krijgen er soms de kriebels van. Een toversnoepje zorgt ervoor dat je je eindelijk eens als beest mag gedragen. Door knaag- en voetsporen te volgen leer je alles over het leven van de wolf, je mag zelfs van de paden af. Onderweg moeten er opdrachten uitgevoerd worden om te bewijzen dat de kinderen een echte SuperWolf kunnen zijn. Alle details over Het Wolvenspoor lees je hier. En nu maar hopen dat het toversnoepje is uitgewerkt voordat je weer thuis bent…

2. Kabouter-Trap Route, Reestdal

Kabouterkinderen die het aandurven om 21 kilometer te fietsen, op avontuur in Het Kabouterwoud om het grensgebied tussen Overijssel en Drenthe te verkennen, zet je tweewieler op scherp! De Kabouter-Trap route voert langs de Reest, een rivier met een hele belangrijke rol in de regio én de geschiedenis. De route gaat dwars door het Reestdal, over kronkelige landweggetjes, over een oud landgoed, langs boerderijen en leuke buurtjes, groene weilanden en het bos. Langs de route zijn verschillende leuke uitstapjes waar ze al hun energie in kwijt kunnen.

3. Knof de Pad, Hardenberg

Knof de Pad is een speurtocht van 1,5 uur voor kinderen van 7-12 jaar. Tijdens deze tocht hebben de kids een belangrijke missie: de vermiste kok Knof van Bospaviljoen De Rheezerbelten opspeuren. De avond ervoor bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken, nu is hij nergens meer te bekennen. Door de sporen van Knof te volgen, kunnen ze hem terugbrengen. Deze kinderroute maakt echte avonturiers van de kinderen, inclusief Vechtdal knapzak met verrekijker en andere items om het avontuur goed te kunnen volbrengen.

4. Het hol van de leeuw, Lemelerberg

Het Hol van de Leeuw is niet zozeer een kinderroute, maar een waar speelparadijs voor een heel dagje uit. Vanuit Het Hol van de Leeuw is het speelbos van Landschap Overijssel het terrein van de kleinsten. Al slingerend aan touwen, verstoppend in bomen en klauterend boven de grond verkennen ze de omgeving. Kids nog niet uitgeraasd? Dan is de 4 kilometer lange wandelroute ‘Spoor van de Leeuw’ een leuk vervolg over de Lemelerberg, over de heide en door het bos.

5. Op avontuur met Bas de Das, Balkbrug

Het Speelnatuurpad is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. Kinderen van 4-12 jaar kunnen via de paaltjes van Bas de Das de route volgen en kennis maken met een groot vogelhuis, de takkenril van Egel, verstopplekken van verschillende dieren, een insectenmuur en een levensgrote Koolmezenkast. Het pad is gemaakt in samenwerking met kinderen uit Balkbrug, en die weten zeker wat leuk is in hun buurt! Startpunt en uitvalsbasis voor alle activiteiten is Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal.Bonustip voor de wat oudere kids: de GeoRun the Signs. Een 9 kilometer lange GPS tocht per step om Waypoints te vinden.