Kinderroutes

Speciaal voor de kids zijn er een aantal spannende, leuke en uitdagende routes in het Vechtdal.

Kinderroutes in het Vechtdal

Zijn jouw kids avontuurlijk? En willen jullie samen een bijzondere route wandelen of fietsen? Volg dan één van de vele kinderroutes die het Vechtdal rijk is. Ontdek al spelend, speurend en fietsend of wandelend het Vechtdal!

Beestachtig leuke kinderroutes in het bos

Wandelen kan overal, maar is nergens zo spannend als in het Vechtdal. Waarom? Hier veranderen kinderen tijdens het wandelen van het Wolvenspoor in een echte wolf. Tijdens het speelnatuurpad Bas de Das ontdek je ervaar je hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten. In Rheeze is Knof de Pad verdwenen en is jouw hulp nodig om het mysterie op te lossen. Liever spelen in een speelbos? Bovenop de Lemelerberg klim je naar een hoge boomstoel, zwaai je aan touwen of verstop je je in een boomhut.

Fietsroutes speciaal voor kinderen

Stap op je fiets en leer met Ko Koppel, de vriend van Knof de Pad, meer over de paddentrek. Of wil je liever als KabouterKids op de pedalen stappen en onderweg stoer gaan avonturen? Kies dan de Kabouter-Trap route. Iets oudere en stoere kids stappen op de step en gaan op zoek naar 'The Signs' tijdens een georoute. Zie je tijdens je fietstocht een verhalenpaal staan? Stap dan zeker even af, zet je voet op het pedaal en luister naar een boeiend verhaal over de omgeving. Genoeg te beleven dus!