Wandelen in Vechtdal

In het Vechtdal kun je heel gevarieerd wandelen. En met het wandelnetwerk Vechtdal wordt het je ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Van knooppunt tot knooppunt tot een Lange Afstandswandeling, zoals het Pieterpad of het Vechtdalpad langs de uiterwaarden van de Vecht.

Frisse herfst- of winterwandelingen met de kinderen door het bos of een leuke stadswandeling met uitzicht op de Vecht. Eén ding is zeker, je staat oog in oog met de mooiste dieren, uitgestrekte bossen, kastelen en landgoederen, rivierlandschap en paarse heide in het seizoen.

Wandelen met kinderen

Computerspelletjes, tv en Ipad aan de kant! Vandaag gaan we lekker naar buiten. Een frisse neus halen en lekker een stukje lopen. Wandelen met kinderen in het Vechtdal betekent Alle Tijd voor elkaar. Papa en mama genieten van de schitterende natuur, terwijl de kids heerlijk struinen, ontdekken en van alles beleven. In het Vechtdal zijn kidsroutes en beleefpaden die van wandelen een waar avontuur maken.

Klimmen, boomhutten en stuifduinen

Klimmen in een klauterboom, genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren of even lekker uitrusten in een hangmat of een oeverbankje boven het water. Bij elke stap die je zet, sta je versteld van het steeds wisselende landschap. Lekker dollen in zandverstuivingen en stuifduinen van wel 20 meter hoog! Maar er zijn ook heerlijke vennetjes, rivieren en bossen. Ga zelf op ontdekkingstocht in de omgeving en stippel je eigen route uit met een van de kidsroutes of ontdekpaden. Een ding is zeker: achter elke bocht in het Vechtdal zit een verrassing!

Bekijk ook de 5 leukste kidsroutes in het Vechtdal