Hardenberg

Genieten van ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. Een nieuwe garderobe uitzoeken in het moderne winkelcentrum. Met een kano de Vecht afvaren, wandelen langs historische paden of meegaan in het feestgedruis in de Klepperstad. In de gemeente Hardenberg kan het allemaal.

Het afwisselende landschap op de grens tussen het Vechtdal en Reestdal leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Per fiets, step, al wandelend of bijvoorbeeld met de kano.

Gramsbergen

Op uw tocht moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan één van de vele historische dorpjes en steden. In Gramsbergen bijvoorbeeld vindt u prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort. In de oude pittoreske binnenstad is het Historisch Cultureel Info Centrum Vechtdal gevestigd. Hier kunt u kennis maken met de cultuur en historie van Gramsbergen.

Slagharen

Val vanaf 40 meter hoogte met een duizelingwekkende snelheid naar beneden. Waan je tijdens een avontuurlijke boottocht in het Wildwesten of overzie heel Hardenberg vanaf 46 meter hoogte in het reuzenrad. In Attractiepark Slagharen, met meer dan 40 attracties, kan het allemaal!

Dedemsvaart

Dedemsvaart kent een aantal historische landhuizen. Op het Kalkoventerrein vindt u drie gerestaureerde kalkovens, een leshuis, een gashouder, een turfschuur en ok nog een authentiek turfschip. De botanische tuinen van Mien Ruys vormen een regionale trekpleister en vormen een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur.

Gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg bestaat uit: Hardenberg, Slagharen, Gramsbergen, Dedemsvaart, Balkbrug, Lutten, Bergentheim, Kloosterhaar, Sibculo, Marienberg, Rheeze, Diffelen, Rheezerveen, Venebrugge, Radewijk, Collendoorn, Bruchterveld, Brucht, Heemserveen, Hoogenweg, De krim, Schuinesloot, Ane, Anevelde, Anerveen, Den Velde, Holtheme, De Meene, De Haandrik, Loozen en Holthone.