navigatie overslaan

Doe-tips

Dalfsen de groene parel aan de Vecht

  • Leestijd 2
  • Gelezen 4652 keer

In Dalfsen bestaat het nog: ruimte en aandacht voor natuur en cultuur. Wie een ritje langs de lanen met monumentale landgoederen en bomen maakt rond Dalfsen snapt meteen de vergelijking met ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’. Niet voor niks heeft de bekende acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé deze inspirerende omgeving gekozen voor zijn buitenverblijf. Dalfsen werd al eens uitgeroepen tot Groenste Dorp en Groenste Kleine Stad.

Veel gezichten

Dalfsen, bekend van de Blauwe Bogenbrug en De Zwevende Kei, kent veel gezichten. Kom dichter bij de rivier en maak een wandeling in het landschap rond de oevers van de Vecht. Er zijn routes voor gezinnen, zoals een speurtocht naar de Schat van Dalfsen en routes voor de geoefende wandelaars door de bosrijke omgeving van Dalfsen. Je kunt ook in de buurt blijven en flaneren langs het Waterfront waar je Theater en Grand Café De Stoomfabriek natuurlijk niet overslaat!

Lokaal erfgoed

Dalfsen is een gemeente met ongekend veel lokaal erfgoed. De statige havezaten en landgoederen bekijk je het beste met de fiets. Dalfsen is een fietsgemeente bij uitstek en groen, natuur en landschap komen als vanzelf bij elkaar. Rijd ook eens naar het pittoreske Hoonhorst of fiets door de prachtige omgeving van Lemelerveld. Ook vis- en vaarrecreanten kunnen hun hart in het waterrijke landschap. Een unieke ervaring beleef je op de Vechtzomp. In een replica van dit bijzondere historische vrachtscheepje vaar je over de prachtige Vecht, terwijl de schipper en gids je meenemen terug in de tijd.

Wat vind je van dit artikel?