navigatie overslaan

Doe-tips

Dalfsen: groene parel aan de Overijsselse Vecht

  • Leestijd 2
  • Gelezen 8907 keer

Op de oevers van de Overijsselse Vecht werken ondernemers, boeren en landeigenaren samen in een authentiek stukje Vechtdal Overijssel: Dalfsen. Dat zo divers is omdat het bestaat uit diverse landschappen. Ontstaan op een rivierduin op de grens van de Vecht met uiterwaarden en het essenlandschap. En aan de zuidkant grenzend aan een bos- en landgoederenlandschap. De wegen kronkelen zich net als de rivier door de natuur omdat ze de natuurlijke lijn van het landschap volgen.

Rijke historie van landgoederen en kastelen

Al toerend langs natuur- en cultuurparels kom je achter de rijke historie. Havezaten, landgoederen, bossen en velden volgen elkaar in een rap tempo op. Er is zelfs nog een middeleeuws kasteel, genaamd Rechteren, dat al zeven eeuwen door dezelfde familie bewoond wordt. Zeker zo verrassend zijn de oude Vechtarmen, bosjes en houtwallen in de uiterwaarden langs de meanderende rivier. Niet zo gek dus dat Dalfsen wordt omringd door heel veel groen en natuur waardoor het werkelijk een waar fiets- maar ook wandelwalhalla is.

Toeren langs groene hotspots

Geïnspireerd geraakt en zelf optimaal deze groene omgeving ontdekken of anderen dit stukje Oost Nederland laten zien? Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes, smaakroutes en zelfs een Kunstwegenroute om de meest bijzondere en groene plekken te beleven! Hieronder een selectie van de groene hotspots van Dalfsen:

Wat vind je van dit artikel?