navigatie overslaan

Een schitterend en mysterieus stukje natuur. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. De natuurgebieden rond de Reest, die door het Drents Landschap en Landschap Overijssel beheerd worden, zijn uniek. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor.

Ontdek het Reestdal

Mysterieus en veelzijdig

Het Reestdal ligt op de grens tussen de provincies Overijssel en Drenthe, de veenbeek de Reest markeert de provinciegrens tussen beide provincies. Het Reestdal is grofweg in te delen in drie kerngebieden met elk een eigen gezicht. Rond IJhorst-De Wijk bevinden zich de landgoederen langs de Reest. In Oud-Avereest-Rabbinge staan veel karakteristieke boerderijen en bevinden zich esgehuchten met hooilanden, essen, hakhoutbos, heide en vennen.

Boswachterij Staphorst

Boswachterij Staphorst is een groot aaneengesloten bosgebied met heide en vennen. Roofvogels tussen de toppen van de bomen door zien scheren? Sporen van de das ontdekken? Oog in oog met een ree komen te staan? Ooievaren om je heen zien vliegen? In de boswachterij Staphorst is het allemaal mogelijk. Dit bos, in het gebied tussen Zwolle en Meppel, trekt als een magneet dieren en planten aan.