navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Vier idyllische dorpen in Vechtdal Overijssel

  • Leestijd 2
  • Gelezen 9810 keer

Vechtdal Overijssel is de thuishaven van bekende plekken zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, het Reestdal en vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert landgoederen, bossen, heide en pittoreske dorpjes. Uit al deze dorpen in Vechtdal Overijssel hebben we een selectie gemaakt van vier prachtige, idyllische dorpen met zo’n 200 tot 300 inwoners. Combineer je fiets- of wandeltocht met een bezoek aan deze idyllische dorpen in het Vechtdal en verbaas je over de groene omgeving, historische boerderijen en rust.

Arriën

Het eerste idyllische dorp uit het Vechtdal, die we behandelen is het lieflijke dorp Arriën. Het dorpje ligt in de achtertuin van Ommen. Hoewel het een klein buurtschap is, heeft het een publiekstrekker RozemArrie. Deze is bekend om de mooiste aardbeientuin van Nederland. Arriën is een karakteristiek esdorp dat omgeven is door uitgestrekte akkers en graslanden.

Arriën
Arriën

Beerze

Het dorpje Beerze ligt aan natuurgebied de Beerzerbelten. In het buurtschap staan enkele prachtige authentieke boerderijen met vlechtwerk. Vanuit het groene plaatsje lopen een aantal prachtige wandel- en fietsroutes de natuur in. Als recreant heb je simpelweg niet door waar Beerze eindigt en de natuur begint.

Beerze
Beerze

Rheeze

Rheeze ligt spreekwoordelijk onder de rook van Hardenberg en bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Het is een echte boerengemeenschap, waar eeuwenoude boerderijen in Saksische stijl tezamen het beschermde dorpsgezicht vormen. In 2014 werd Rheeze nog tweede tijdens de landelijke verkiezing ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Combineer je bezoek ook met het tweelingdorp Diffelen dat op steenworp afstand van Rheeze ligt.

Rheeze
Rheeze

Vilsteren

Achter het pittoreske Vilsteren hangt een bijzonder verhaal; het hele dorp staat namelijk op het Landgoed Vilsteren. De bewoners schilderen hun luiken nog altijd in de kleuren groen en geel als verwijzing naar het familiewapen van de familie Vilsteren. Het dorp kent een aantal bijzondere gebouwen waaronder de Vilsterse Molen, de St. Willibrorduskerk en Herberg de Klomp. Het van oorsprong katholieke dorp ligt in een bosrijke omgeving en trekt ieder jaar veel vakantiegangers aan.

Vilsteren
Vilsteren

Wat vind je van dit artikel?