Zomer evenementen in het Vechtdal

Doe-tips

Tijdens de zomer is het feest in het Vechtdal! Ieder weekend vinden er verspreidt door de regio feesten, festivals, sportevenementen, braderieën en proeverijen plaats. Geniet volop van het goede leven en plan jouw bezoek aan één van de vele zomer evenementen in het Vechtdal.

Juni

 • Jazz aan de Vecht: ieder jaar barst het festivalseizoen los met de jazzy klanken van talloze Nederlandse en internationale jazz muzikanten. Geniet mee van topartiesten, geef je op voor de jazz clinic en dans tijdens de afterparty tot de late uurtjes.
 • Vechtival Hardenberg: samen met Staatsbosbeheer organiseert natuurcentrum De Koppel een partij voor kinderen die het buitenleven willen ontdekken. Tal van activiteiten vinden plaats waaronder kanovaren, brood bakken met boswachters, boogschieten en waterdiertjes zoeken.

Juli

 • Ommer Bissingh: van begin juli tot eind september organiseert Ommen de Ommer Bissingh. Bepaalde weekenden staan dan in het teken van een thema en daar wordt een gezellige braderie omheen gebouwd. Swing mee tijdens het blaasorkesten festival of bezoek de jaarmarkt die sinds 1557 op de tweede dinsdag in juli wordt georganiseerd.
 • Blauwe Bogen Dagen: Dalfsen viert van juli tot en met augustus de zomer tijdens de Blauwe Bogen Dagen. Net als de Ommer Bissingh staan deze dagen in het teken van braderieën, rommelmarkten, kinderspelen en muziek.
 • Klepperse Donderdagen: Hardenberg heeft zijn eigen feestelijke Klepperse Donderdagen met braderieën, vlooienmarkten, streekproducten, orkensten, koren en ander entertainment. De Klepperse Donderdagen worden georganiseerd van juli tot augustus.

Augustus

 • Festival op de Vecht: op een drijvend podium in hartje Ommen vieren we drie dagen lang Festival op de Vecht met muziek die varieert van Hollands Glorie tot kindermusicals en van popmuziek tot jazz en klassiek.
 • Staphorsterdagen: Staphorst is even het toneel van een historisch schouwspel met demonstraties van oude ambachten, traditionele klederdracht, en historische auto’s en tractoren. Natuurlijk mag tijdens een bezoek aan de Staphorsterdagen een wandeling over de markt en een ritje in de paardentram niet ontbreken.

September

 • ANWB Fietsvierdaagse: ga voor een sportief weekend op de fiets door het Vechtdal. Er zijn meerdere routes van 40 en 60 km en je kunt kiezen uit diverse arrangementen voor overnachtingen in een hotel of met je eigen camper.
 • Wijnfeest Reestlandhoeve: Het Vechtdal kent meerdere wijnboerderijen, die heerlijke wijnen voortbrengen. Eén van de bekendste is de Reestlandhoeve, die ieder jaar een wijnfeest organiseert met een programma vol muziekoptredens en proeverijen.
 • Proef Dalfsen: hoewel de titel doet vermoeden dat het vooral om lekker eten en drinken gaat, verandert Dalfsen iedere tweede zaterdag van september in een cultureel en culinair festijn. Het is immers ook Open Monumentendag en dat betekent dat je zelf een programma kunt samenstellen met bijvoorbeeld een rondleiding in Huize Den Berg, een bezoek aan een jongerenkoor, en afsluiter op het bierfestival .

Oktober

 • Hardenberg Proeft: het eerste weekend van oktober kan je alle culinaire hoogtepunten van Hardenberg en omstreken proeven op een smakelijke markt in het hart van de stad.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen