Vakanties met zorg: zorgeloos naar het Vechtdal

Vechtdal Overijssel biedt alles, met zorg. Vakanties met zorg die je thuis ook krijgt in een ongelooflijk groen en gastvrij deel van Nederland. Zodat je een onvergetelijke tijd hebt. Met familie, vrienden of zelfs alleen. Alles is er. Van toegankelijk verblijf tot leuke uitjes en rolstoelvriendelijke horeca. Stop met zoeken. Je vakantie kan beginnen. Wil je kamperen op een terrein dat ruimte biedt aan rolstoelers? Gaat jouw voorkeur uit naar iets meer luxe en wil je verblijven in één van de drie zorgchalets? Of liever naar een vakantiehuis of compleet verzorgde zorgvakantie? Wil je meedraaien op een camping voor iedereen of zoek je een omgeving waar je vakantie kunt vieren met andere mensen met een beperking? Vechtdal heeft op bijna iedere vraag wel een passend zorgantwoord. En dat is nog niet alles!

In Vechtdal Overijssel is aandacht voor toegankelijkheid op elk vlak. Er is een ruime keuze aan restaurants waar je gemakkelijk kunt manoeuvreren met een rolstoel en waar ook een rolstoelvriendelijk toilet is. Wil je jouw hond meenemen of heb je een hulphond? Binnen enkele minuten staat er ook voor de viervoeter een bakje water klaar. Mensen zijn gastvrij en denken met je mee. Je vindt er uitjes voor iedereen: activiteiten die meer inspanning vragen tot lekker luieren in een snoezelruimte of het kabbelende water van de Vecht. Je voelt je al snel op je gemak. Waar wacht je nog op? Kijk snel verder en vind het aanbod met zorg dat bij jou past.

Bekijk hier onze nieuwe brochure over Zorgeloos genieten

Onbezorgd vakantie vieren: dat wil iedereen

We willen allemaal onbezorgd vakantie vieren. En dus speuren velen al maanden naar mogelijkheden om erop uit te trekken. Als jij, jouw partner of een ander familielid extra zorg nodig heeft, wil je ook een mooie plek vinden waar je zorgeloos kunt verblijven. Juist omdat er op die vakanties met zorg aan alles wordt gedacht. Je moet zeker weten dat een accommodatie toegankelijk is, de nodige zorg beschikbaar is en je ook nog iets kunt ondernemen in de omgeving.

Dat kan in het Vechtdal. Daar vind je tal van mogelijkheden. Je kan kiezen voor een compleet verzorgde zorgvakantie, een boerderijcamping of luxe vakantiepark, groepsaccommodaties en B&B’s. Er zijn speciale mogelijkheden voor mensen met een beperking. Het aanbod is zo divers dat er gegarandeerd wat tussen zit. Er zijn zelfs mogelijkheden voor vakantiedialyse en zorg op jouw vakantieadres. Voor jou. Voor jou en je partner. Voor jouw gezin of voor een hele familie.

Speciaal voor rolstoelgebruikers

In het Vechtdal zijn tal van uitjes te vinden die ook geschikt zijn voor iedereen die van een rolstoel of scootmobiel gebruik maakt. Wil je naar een koffie- of theeproeverij? Het is er. Je kunt een lekkere pannenkoek eten met z’n allen in een restaurant dat rolstoelvriendelijk is en waar een goed toegankelijk toilet aanwezig is. Misschien kies je voor een rondvaart in een boot die ook per rolstoel gemakkelijk te bereiken is en waar het personeel kennis van zaken heeft. Of wil je heerlijk uit eten in een romantische sfeer zonder gedoe? Het ligt binnen handbereik. Ook samen met je gezin of je partner naar de film gaan is geen probleem. Er is zelfs een speciale route om te handbiken op goed begaanbare paden en waar iemand naast je kan fietsen.

Wie liever samen wandelt kan dat doen op verschillende rolstoelvriendelijke wandelroutes langs de mooiste plekjes in het gebied. Kom tot rust in de natuur, langs de Vecht of op de Lemelerberg. Heb tijd voor elkaar en geniet. Laad jezelf weer op in de stilte en de groene ruimte. Ontdek het idyllische Reestdal met een toegankelijke foodtour. Of kies voor een actief uitje, samen met een groep vrienden, familieleden of collega’s. Diverse outdoor activiteiten zijn gebruiksvriendelijk voor iedereen, volledig aangepast aan een beperking.

Alles over rolstoelvakanties in het Vechtdal

Slapen, leven, genieten, op stap: alles met zorg

Inspiratie

Veel mensen hebben de weg naar Vechtdal al gevonden. Zoals Eelke Kelderman die geniet van de Loozensche Linie en zelf een pontje over de Vecht bedient. Zij inspireert mensen om op pad te gaan en weet: het is niet altijd overal ideaal. Alleen maar binnen zitten? Dat is niet wat je wil tijdens je vakantie. Laat zien dat én hoe jij op vakantie wil, dan gaan aanbieders van vakantieaccommodaties én van reizen vanzelf meer nadenken over toegankelijkheid. Een vakantie voor mensen met een beperking of iedereen die zorg nodig heeft, is allang geen uitzondering meer.

Rolstoeltoegankelijk fietsveer in 't Vechtdal

Unieke zorgvakanties Overijssel

Op zoek naar een vakantieplek waar je zorgeloos geniet van je vakantie? Het project ‘Unieke Zorgvakanties Overijssel’ van drie recreatieondernemers uit het Vechtdal biedt jou deze zorgeloze plek. Op drie prachtige campings in het Vechtdal staan ‘zorgchalets’. De chalets zijn volledig aangepast en in inschakelen van zorg is mogelijk.

Verblijf er samen met je familie, je partner of je kinderen. Grotere groepen kunnen meerdere chalets huren waaronder één zorgchalet. Zo worden ook familieweekenden voor iedereen een feestje. Want de omgeving nodigt uit om erop uit te trekken. Verken de Lemelerberg en de prachtige, rustgevende omgeving of genieten van het campingleven waarbij jouw chalet van alle gemakken is voorzien en er rekening is gehouden met jouw beperkingen.