navigatie overslaan

‘In het Reestdal beleef je een onbezorgde vakantie’

Een kleine oase in de samenleving

 • Leestijd 5
 • Gelezen 5621 keer

“Een kleine oase in de samenleving”, zegt Jeroen Slager over Camping Reestdal die hij met zijn vrouw Jenny en familie al 25 jaar runt. Ze bieden ook gezinnen die elders niet altijd aan rust en ontspanning toekomen een fijne en onbezorgde vakantie. “De rust en de natuur van het Reestdal passen perfect bij onze filosofie. Dit gebied is een onontdekte parel die ook een beetje onontdekt moet blijven”, vertelt Jeroen. Een verhaal over onbezorgde vakanties waarin zorg toch een rol speelt.

Zorgeloze vakanties

“Ondernemers in onze branche krijgen steeds meer te maken met zorg. Senioren gaan massaal op vakantie en hebben daar soms ook hulp of thuiszorg nodig. Denk ook eens aan de groeiende groep dementerende mensen. Steeds meer gemeenten proberen daar op alle mogelijke manieren rekening mee te houden. Onze camping ligt in Balkbrug. Dat is een ‘dementievriendelijke gemeente’. Ook wij blijven nadenken over hoe we ook deze mensen een onbezorgde vakantie of verblijf kunnen aanbieden. Daarnaast zijn gezinnen met kinderen die soms zorg nodig hebben voor ons een doelgroep. Beide draaien steeds meer om maatwerk. Deze ontwikkeling past ook goed bij wat we willen zijn: een normale camping die middenin de samenleving staat.”

Vakantie in het Reestdal

“Het Reestdal is een uitstekend gebied voor een onbezorgde vakantie. Je komt hier terecht in het mooiste dal van Nederland. Het riviertje de Reest vormt de grens tussen Drenthe en Overijssel en aan beide kanten vind je schitterende natuur. Voor massatoerisme moet je hier niet zijn. Bezoekers komen juist voor de rust, de ruimte en de natuur. Je kunt in de buurt prachtig wandelen en fietsen. Bovendien ligt het Reestdal heel centraal. Je bent snel in gezellige steden als Meppel en Zwolle, het Vechtdal en Drenthe liggen om de hoek, je kunt naar Giethoorn en voor een uitstapje naar Duitsland hoef je ook niet ver te rijden.”

Camping Reestdal

“Midden in het Reestdal ligt ons bedrijf. Wij runnen een normale camping die middenin de samenleving staat. We hebben een zwembad, een speeltuin, een animatieteam, horecavoorzieningen en veel keuze in kampeermogelijkheden. Van een trekkersplaats tot een chalet en zelfs een echte brandweerkampeerwagen. Uitgangspunt is dat iedereen zich hier thuis voelt. Uit eigen ervaring, onze oudste zoon heeft ADHD, weten we dat een vakantie kan mislukken. Alles wat bij de opvoeding komt kijken, vraagt soms heel veel van ouders. Het is heel frustrerend als je dan in de vakantie niet de accu kunt opladen.”

Reestdal
Reestdal

Gastvrijheid

“De missie van Camping Reestdal is dat we alle gasten een fijne tijd willen bezorgen. Onze werkwijze is het resultaat van eigen ervaringen en tips van ouders die hier vakantie vieren. Wat heel goed werkt, is ons kennismakingsuurtje. Wij vertellen onze gasten daarin over onze camping en gezinnen leren elkaar meteen kennen. Vaak ontstaan de mooiste gesprekken en vriendschappen. Ouders en kinderen voelen zich direct thuis. Ook met onze activiteiten houden we rekening met alle doelgroepen. Ons animatieteam weet waar bijvoorbeeld kinderen met autisme en ADHD behoefte aan hebben. Wij bieden een gestructureerd en overzichtelijk recreatieprogramma. Ook individuele begeleiding is mogelijk.”

Camping 't Reestdal
Camping 't Reestdal

Voorzieningen

“De voorzieningen in het Reestdal zijn geschikt voor alle doelgroepen. Zelf beschikken we over rolstoeltoegankelijke sanitaire voorzieningen. Heel blij zijn we met ons speel- en motorik park. Dat bestaat uit sporttoestellen waar je spelenderwijs grenzen verlegt. Kinderen komen uit hun comfortzone en merken dat ze meer kunnen dan gedacht. Gasten met heel veel energie kunnen terecht bij onze buren van Reestdal Outdoor. Die bieden bijvoorbeeld een kidssurvival training aan.”

Tips voor een topdag

“Het Reestdal is populair onder ruiters. Voor paardensport zijn ook aangepaste mogelijkheden. Veel gasten van onze camping genieten van De Kruidenhoeve. Kinderen vinden het speurneuzenpad geweldig. Ze leren daar op een leuke manier veel over de natuur. Bij Staphorst kun je met het hele gezin wandelen op het Dassenpad. Een verrassende winkel is Kroko Multipunt in IJhorst. Niet ver van de camping ligt Bezoekerscentrum De Wheem waar veel fiets- en wandelroutes beginnen. En vergeet op een zomerse dag vooral niet het Heuveltjesbosbad.”

Tips van de redactie

Op zoek naar zorgeloze uitjes in de omgeving van het Reestdal? Kijk dan eens op hier. Ook mooi voor een overnachting of bezoek zijn:

 • Camping Si Es An
  Camping in het Reestdal voor mensen die houden van rust en natuur. Ook gezinnen beleven een prachtige tijd op deze kleinschalige camping. Kinderen vinden de Kidsclub van Si Es An gegarandeerd geweldig.

 • Topwijn uit het Reestdal
  Breng een bezoek aan de Reestlandhoeve waar de lekkerste wijnen van Nederland vandaan komen. Zelfs in het buitenland vallen deze topwijnen in de prijzen. Op het wijngoed helpen mensen mee met dementie, psychiatrische problematiek of een verstandelijke beperking.

 • Camperplaats Vechtdal
  Gasten van Camperplaats Vechtdal kunnen indien nodig een tillift gebruiken. Op die manier kunnen ze genieten van een heerlijke hottub. Bij de camperplaats is ook een rolstoeltoegankelijk chalet bescchikbaar.

 • Museum Staphorst
  Ontdek de bijzondere cultuur van Staphorst en de kleurrijke klederdracht in dit rolstoeltoegankelijke museum.

Wat vind je van dit artikel?