navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Onbeperkt genieten

  • Leestijd 5
  • Gelezen 3589 keer
  • Geschreven door Jorinde Brink

Zorgeloos op vakantie? Het kan in het Vechtdal! In het gebied vind je tal van plekken waar iedereen zich op z’n plek voelt. Toegankelijke wandelroutes, sfeervolle zorgchalets of een rolstoelvriendelijke camping; echt íedereen kan genieten van het groene en gastvrije Vechtdal!

Op de veranda van de River Lodge

Wil je de Vecht van dichtbij beleven? Dat kan op camping de Koeksebelt. Overnacht in een comfortabele River Lodge middenin de natuur. De stoere accommodatie is geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Geniet van het uitzicht over de Vecht en kom even helemaal tot rust aan het kabbelende water. Wist je dat iedereen de Vecht kan ervaren? Stap vanaf de camping aan boord van de rolstoeltoegankelijke, elektrische excursieboot van Reggesafari en ontdek de schoonheid van de rivier.

Koeksebelt > Reggesafari >

Zorgeloos kamperen voor iedereen

Heb je geen eigen tent, caravan of camper? Of wil je kamperen zonder dat je moet inleveren op (rolstoelvriendelijke) voorzieningen die je thuis hebt? Kom dan overnachten in onze 4- tot 7-persoons Boer’n Safaritent bij Camping de Vos. Deze Boer’n Safaritenten zijn namelijk van alle gemakken voorzien, maar geven je wel écht het kampeergevoel. Ideaal als je nog net iets te jonge kinderen hebt om echt te kamperen, met een groter gezelschap bent of tegen fysieke of mentale beperkingen aanloopt die regulier kamperen niet mogelijk maken.

Camping de Vos

Ervaar het boerenleven

Kamperen bij de boer met het bos als achtertuin. Mooier wordt het niet! Bij boerderijcamping Het Varsenerveld kun je verblijven in een tent, camper, caravan, trekkershut of vakantiehuis. Er is een invalide toilet en een aangepaste douche. Het Varsenerveld is aangesloten bij Zorg op locatie. Dat betekent dat de camping ervoor kan zorgen dat jouw (dagelijkse) zorg gecontinueerd wordt tijdens je vakantie. De nieuwe brink in de oude buurtschap Varsen ligt tussen boerderijen en oude eiken en is een bezoekje waard. Kom even tot rust op één van de bankjes en neem daarna een kijkje bij het archeologisch Cultuurhistorisch Monument, dat naast de Vecht ligt en herinnert aan het Trechterbeeker volk dat er ooit woonde.

Varsenerveld >

Waterrijk Vechtpark

Midden in Hardenberg kun je genieten van een groene, waterrijke omgeving. Het prachtige parkachtig rivierenlandschap is een uniek gebied waarin de stad en de natuur in elkaar overlopen. Het mooie is dat het Vechtpark door de geasfalteerde paden volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Combineer het Vechtpark met een bezoek aan één van de gezellige en toegankelijke horecagelegenheden.

Grenzeloos vaarplezier

Grenzeloos vaarplezier ervaar je op de Vechtezomp. Dit historische scheepje vaart van Gramsbergen naar het Duitse Laar. Onderweg vertelt een gids over de rijke natuur, cultuur en historie van de Vecht. Vechtezomp Grammesberghe heeft de mogelijkheid twee rolstoelgebonden passagiers mee te nemen. Er is een lift aan boord, zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk aan boord komen.

Vechtezomp >

Outdoor voor iedereen

Expedition Outdoor in Loozen is dé plek in het Vechtdal voor outdoor activiteiten. Zo kun je er boogschieten, vuur maken, back-to-basic, bootcampen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het outdoorbedrijf is dat iedereen mee moet kunnen doen, al dan niet met aanpassingen. Het terrein heeft sinds vorig jaar een rolstoelvriendelijk pad met diverse obstakels, zodat ook mensen met een beperking zich op kunnen maken voor een uitdagend parcours!

Expedition Outdoor >

Avonturen beleven bij De Wolfskuil

Wil je een zorgeloos weekendje weg en ben je gek op het bos? Bij j De Wolfskuil vind je allebei. Je overnacht middenin het bos. De Wolfskuil is van vroeger uit een vakantiecentrum voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij de Wolfskuil sterkten ze aan en beleefden ze avonturen. Die gedachtegoed wordt nog steeds uitgedragen. Een prachtige plek voor groepen die een steuntje in de rug, ofwel maatschappelijke zorg, nodig hebben.

Wolfskuil >

Even terug in de tijd

Ga even terug in de tijd op Landgoed Eerde bij Ommen. Geniet van de bijzondere natuur, het parkbos en de monumentale gebouwen. Het middelpunt van het landgoed is Kasteel Eerde dat legeraanvoerder Johan Werner van Pallandt in 1715 liet bouwen. De wandelpaden zijn duidelijk gemarkeerd en zonder obstakels, waarmee ze ook toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden.

Natuurmonumenten >

De Vechtslinger

De Vechtslinger is een geheel verzorgde unieke dag uit voor groepen. Op drie mooie plekken in het Vechtdal, die allen zorgeloos zijn ingericht, doen de deelnemers een activiteit. Er wordt onder meer geproefd, gepuzzeld en gekookt. De opdrachten kunnen zowel binnen als buiten gedaan worden dus van drempels en weersinvloeden heb je geen hinder. Voor zorggroepen is het spel op verschillende niveaus aan te bieden zodat iedereen kan deelnemen.

Somerwende >

Toegankelijke fiets- en wandelroutes

Even ontsnappen aan de hectiek van alledag? Het Vechtdal kent prachtige toegankelijke wandel- en fietsroutes. Ook een bezoek aan de Lemelerberg met een hoogte van bijna tachtig meter is een unieke natuurbeleving. Via het rolstoelpad kun je tot het hoogste punt komen, waar je een fantastisch uitzicht hebt. Geniet van het gevarieerde landschap en natuurlijk van de leuke tussenstops onderweg! Ontdek ook de gezellige terrasjes en winkelstraten.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Jorinde Brink

Jorinde Brink (1980) is tekstschrijver. De geboren en getogen Hardenbergse is trots op haar roots. Ze woonde vijf jaar elders, maar kwam terug om er nooit meer weg te gaan. Schrijven over en voor de regio doet ze het liefst.