navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

5 oerlekkere adresjes in het Vechtdal

 • Leestijd 3
 • Gelezen 1710 keer

De boeren in het Vechtdal zijn creatief en vindingrijk en maken gebruik van hun mogelijkheden. Je vindt hier onder ander wijngaarden, een bessentuin, een echte kaasboerderij, een aardbeienboerderij, een boerderij waar het zeldzame oud-Hollandse Brandrode rund in de vrije natuur wordt gehouden, biologische groentekwekerijen en veel meer. Je leest het al, in het Vechtdal ben je aan het juiste adres om Oerlekkere producten en smaken te proeven.

 1. 5

  De Boerderijwinkel

  In een van oorsprong historische stadsboerderij vind je De Boerderijwinkel, een gezellige winkel met agrarische producten uit het Vechtdal. Hier kun je het Vechtdal proeven met streekproducten van de boeren uit het Vechtdal. Ook kun je hier terecht voor heerlijk gevulde cadeaumanden en sfeervolle geschenken. De producten gaan rechtstreeks van het boerenland naar de klant. In de winkel is altijd wel iets lekkers te proeven, wat dacht je van een stukje boerenkaas?

 2. 4

  De Uitdaging

  Nostalgie, sfeer, authenticiteit met kwalitatieve streekproducten zijn de sleutelwoorden die horen bij De Uitdaging. De Uitdaging is gevestigd in een voormalig Ot en Sien schooltje uit 1904. In het weekend kun je hier genieten van heerlijke gerechten die met voorkeur worden gemaakt van streekgebonden producten en traditionele recepturen. Ook kun je hier meedoen aan verschillende kookworkshops, deze workshops worden gehouden in de authentiek ingerichte keuken van het voormalige schooltje. Tijdens deze kookworkshops kook je met de beste streekproducten en bereid je zelf de meest geweldige gerechten. Wat dacht je van Outdoor Cooking? Lekker buiten koken en eten in een bosrijke omgeving. De Uitdaging zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

 3. 3

  Reestlandhoeve

  De lekkerste wijnen proef je bij Wijngoed de Reestlandhoeve. Deze wijnen worden geschonken in diverse kwaliteitsrestaurant en ze hebben al verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen. Proef de wijnen zelf, tijdens een wijnproeverij. Aan de kinderen is ook gedacht, voor hen is er een heuse ranja proeverij. Of bezoek het wijnwandelpad door de wijngaard, zodat je kunt zien waar deze heerlijke wijnen vandaan komen. En neem na afloop een flesje lokale wijn mee naar huis zodat je nog kunt nagenieten en je visite er van kunt overtuigen dat de beste wijnen uit het Vechtdal komen.

 4. 2

  Mooirivier

  Mooirivier is uniek gelegen aan rivier de Vecht, tussen Ommen en Dalfsen. Een sfeervol hotel op één van de mooiste plekjes van Nederland. Hier kun je heerlijk wegdromen met een boek in een luie ligstoel aan de rivier, een fiets- of wandeltocht door het fraaie Vechtdal of stroomafwaarts in een kano naar het dorpje Dalfsen. En geniet daarna van een a la carte diner in het restaurant of op het prachtige terras aan de Vecht. De chef-kok kookt met eerlijke en streekgebonden gerechten uit het Vechtdal. Proef pure producten, vol smaak!

 5. 1

  Aspergeboerderij Nijenhuis

  De Koningin van de groente, het witte goud en de parel van het land oftewel de asperge. De lekkerste dagverse asperges koop je tijdens het aspergeseizoen bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis. Deze bijzondere lekkere groente vergt ook een bijzondere teelt en erg veel voorbereidingen. Al het werk wordt voornamelijk met de hand gedaan. Er wordt veel zorg en aandacht aan besteed en dat proef je natuurlijk terug in de asperges! Bij Aspergeboerderij Nijenhuis kun je ook terecht voor andere streekproducten uit het Vechtdal, zoals zelfgemaakte aardbeienjam, biologische wijnen, honing, saus van de blauwe bessen uit de bessentuin en vlees van het Diffelse Hooglandrund. Wil je zelf aan de slag met deze heerlijke streekproducten? Neem dan deel aan één van de verschillende kookworkshops.

Wat vind je van dit artikel?