navigatie overslaan

Verrukkelijke recepten

Asperge Tompouce

  • Leestijd 1
  • Gelezen 1186 keer

Een heerlijk nagerecht, de asperge tompouce. Gerecht is voor 8 personen, bereidingstijd 30 minuten.

Ingrediënten

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 17 gram custard
  • 2 eierdooiers
  • 500 ml water
  • 1 ei
  • 8 asperges
  • 250 ml melk
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en prik er met een vork gaatjes in
  2. Klopt het ei en bestrijk de plakken bladerdeeg. Strooi een beetje suiker over het bladerdeeg
  3. Snijd de bladerdeegplakken doormidden en bak ze in een oven op 180 graden zo’n 12 minuten. Laat ze de daarna afkoelen
  4. Kook de asperges ong. 10 minuten beetgaar in water met een beetje suiker
  5. Laat de asperges afkoelen
  6. Breng 225 ml melk aan de kook
  7. Meng custard met 50 gram suiker, de eierdooiers en de rest van melk
  8. Giet de kokende de melk bij de massa. Roer goed en laat het mengsel inkoken totdat het dikkere banketbakkersroom wordt. Laat goed afkoelen
  9. Meng de mascarpone in stappen met de afgekoelde crème de cassis
  10. Breng de creme de cassis aan de kook en bind met bindmiddel zodat het siroop wordt.
  11. Leg een plakje bladerdeeg op een bord. Spuit de room op de bladerdeeg met een spuitzak
  12. Leg de in plakjes gesneden asperge op de room
  13. Dek af met bladerdeeg
  14. Herhaal stap 11, 12 en 13. Bestrooi eventueel met poedersuiker
  15. Schenk crème de cassis siroop op het bord naast de tompouce

Geniet van je Asperge nagerecht!

Wat vind je van dit recept?