Waar haal je de lekkerste asperges?

Verrassend Vechtdal

Verwen jezelf met verse asperges! Ga langs bij één van de boerderijwinkels van de aspergetelers in Vechtdal of Salland om met een heerlijk gevulde tas weer richting huiswaarts te keren.

 1. 5

  Aspergeboerderij Nijenhuis

  Asperge-boerderij 'Het Nijenhuis' kunt je vinden in Overijssel. De sfeervolle boerderij in Diffelen ligt in het schitterende Vechtdal. In het aspergeseizoen kun je in onze boerderijwinkel dagverse asperges en diverse andere streekproducten kopen.

 2. 4

  Asperge en fruittuinderij van der Kolk

  Wat wij op onze tuinderij verbouwen, verkopen we in onze boerderijwinkel die begin 2008 is verhuist naar de voormalige hooiberg. In onze boerderijwinkel verkopen we van alles, van aardbeien tot aardappels en van frambozen tot appels en asperges.

 3. 3

  Tuinderij/Aspergebedrijf Veldink

  In het seizoen dagelijks verse asperges. Tevens verkoop van eigen tuinbouwproducten, pompoenen en kerstbomen.

 4. 2

  Aspergebedrijf De Boerkamp

  In het aspergeseizoen dagelijks verkoop van verse asperges, tevens geschild. Met bijbehorende producten als wijn, eieren en ham.

 5. 1

  Tuinderij Ogink

  Al meer dan 50 jaar kan men in het seizoen verse asperges halen bij Ogink. In 1963 was het vader Ogink die de asperge naar Salland bracht.

 6. Maak van deze asperges de heerlijkste gerechten

  Asperges kun je op vele manieren klaarmaken. Traditioneel of in een nieuw jasje. Gegrild of gekookt. En zelfs verwerkt tot een aspergesalade of asperge ijs! Maar wat is de kooktijd van witte asperges eigenlijk? Hoeveel asperges per persoon heb je ongeveer nodig? En past er nog een anders soort vis of vlees bij asperges dan de traditionele zalm of ham? Hieronder enkele aspergerecepten om thuis te proberen.

  Naar de recepten

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen