navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

Chutney van tomaten en pauwbier

  • Leestijd 1
  • Gelezen 910 keer

Chutney van tomaten en Pauwbier

play

Ingrediënten

  • 1 flesje Pauwbier (3dl)
  • 500 gram geleisuiker
  • 100 gram gesneden ui
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 3 steranijs
  • 1 kg tomaten (in blokjes of halve kerstomaten)
  • 20 gram vers gehakte basilicum

Bereidingswijze

  1. Doe het bier met de ui, kaneelstokje, steranijs en laurierblad in een pan en breng deze aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuutjes doortrekken.
  2. Voeg de geleisuiker toe en brengen het geheel weer aan de kook.
  3. Voeg de gesneden tomaat toe en breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes door koken.
  4. Voeg de gehakte basilicum toe roer deze goed door de chutney en haal de pan van het vuur.
  5. Doe de chutney in een bak en laat deze afkoelen in de koelkast.

Lekkere tip

Deze chutney is lekker bij gerookte vleesproducten, maar ook zeer smaakvol bij een BBQ of op een broodje

Wat vind je van dit recept?