navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

De 13 leukste smaakadresjes

 • Leestijd 4
 • Gelezen 7071 keer

Verrukkelijk Vechtdal proef je overal. In restaurants, op het terras en op bijzondere locaties, op deze smaakadresjes zit je zeker goed!

Hieronder een selectie van de heerlijkste plekjes, maar we hebben natuurlijk nog veel meer streekproducten in ons Vechtdal.

 1. 13

  Picknick bij de Tappenmars

  Beleef de unieke sfeer en rust van de wijngaard bij de Tappenmars tijdens een heerlijke picknick. Geniet van een rijk gevulde mand met o.a. vers afgebakken broodjes, croissantjes en een fles wijn of puur druivensap uit de wijngaard. Lekker op een kleed of aan een tafel. Wel even reserveren: bel 06-25060028 of stuur een berichtje naar info@tappenmars.nl

 2. 12

  Fruit in overvloed

  Bij deze bekende fruittuinderij in Dalfsen wordt veel verbouwd en uiteraard ook verkocht in de boerderijwinkel. Je kunt hier voor van alles terecht, van aardbeien tot aardappels en van frambozen tot appels.

 3. 11

  Aardbeienboerderij RozemArrie

  Dol op aardbeien? Proef ’t ambachtelijk softijs, ga heerlijk picknicken of bak je eigen pannenkoek! RozemArrie is een ideaal adresje op mooie zomerdagen. Zodra het aardbeienseizoen van start gaat is thee in deze tuin de ideale traktatie!

 4. 10

  Gezond, rood en vers fruit

  In de Bessentuin worden blauwe bessen (bosbessen), rode bessen, zwarte bessen, frambozen en bramen verbouwd. Heerlijk, gezond en vers fruit, maar ook jam en bessenwijn.

 5. 9

  Heerlijk picknick!

  Een unieke manier om te genieten bij De Barones! Haal hier een goed gevulde picknickmand met kleed en zoek je favoriete plekje. De mand is gevuld met o.a. wrap met zalm, hangop met aardbei, vers gesneden fruit. Reserveer snel en genieten maar1

 6. 8

  Hoeve Bosman

  Op het familiebedrijf Hoeve Bosman wordt met passie het overheerlijke boerenijs bereidt. Van dagverse melk van de eigen melkkoeien en kwaliteitsproducten wordt het ijs in heel veel smaken gemaakt.

 7. 7

  Rheezer Bistro

  De seizoenen en hun productaanbod spelen bij Rheezer Bistro een hoofdrol. Er worden streekproducten geserveerd die de natuur op dat moment in het Vechtdal te bieden heeft. Er wordt veel bij lokale streekproducenten ingekocht, maar ook wildplukken en de eigen kruidentuin zorgen voor bijzondere ingrediënten. Het intieme terras zorgt voor de juiste sfeer, landelijk en puur.

 8. 6

  Puur Vechtdal Zuivel

  Puur Vechtdal Zuivel is een melkveebedrijf midden in het Vechtdal aan de rand van Ommen, waar Chris en Froukje dagelijks op ambachtelijke wijze dagverse zuivel produceren. Het welzijn van de koeien staat bovenaan. In de boerderijwinkel op het erf koop je verse boter, karnemelk, vla, kwark en yoghurt. Zuiver smullen dus!

 9. 5

  Boer als Gastheer

  Bij de Boer als Gastheer vind je bijzondere smaakadresjes door het hele Vechtdal. Je ziet waar en hoe de producten gemaakt worden en waar ze seizoens- en streekproducten verkopen.

 10. 4

  SomerWende

  Aan de rivier de Vecht en uitkijkend op het prachtige natuurgebied de Rheezermaten ligt familiebedrijf de SomerWende. De afgelopen jaren is hier samen met Vechtdal Express hard gewerkt aan het ontplooien van nieuwe activiteiten. Naast de verschillende Outdoor activiteiten waarbij een
  Tuk Tuk, Chopper, Fatbike, boot of kano geboekt kan worden, kan er bij de SomerWende genoten worden van heerlijke koffie en thee. En niet zomaar een kopje thee; de SomerWende thee komt van de eigen theeplantage en is daarmee een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen is. De
  pioniers van de Nederlandse thee hier in het Verrukkelijk Vechtdal!

 11. 3

  De Wijnstaete

  De Wijnstaete is een prachtige wijngaard waar je het Vechtdal optimaal kunt proeven. Uiteraard met wijn uit de wijngaard. Aan een lange tafel tussen de wijnranken, barbecuen op het terras of een streekproeverij met kleine gerechtjes, Annemarie en Luigi staan met liefde in de keuken.

 12. 2

  Bierbrouwerij de Pauw

  Pauw Bieren is een bierbrouwerij op het erf van de eeuwenoude boerderij De Meulenhorst. Op ambachtelijke wijze brouwen ze verschillende soorten speciaalbier, veelal volgens authentiek Belgisch recept. Probeer de Blonde Trots honingbier, of Pauw’s Trots. Proost, op het Vechtdal!

 13. 1

  Kaasboerderij Heileuver

  Kaas lust iedereen en bij kaasboerderij Heileuver is deze verser dan vers! Daar wil je wel voor omrijden naar het Vechtdal!

Wat vind je van dit artikel?