navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

Recept Fruitige rode kool

  • Leestijd 1
  • Gelezen 1228 keer
  • Geschreven door Jorinde Brink

Misschien heb je weleens bij het dineren bij Restaurant Kiewiet dit smaakvolle groente op je bord gehad. De fruitige rode kool is een variant op de klassieke rode kool en past bij vele stoof- en wildgerechten. Je kunt het nu zelf maken! Dit recept van chef-kok Tom Geuke is een echte aanrader!

Ingrediënten

Ingrediënten

Dit recept is voor 10 personen. Genoeg om eens te maken wanneer je vrienden of familie weer langs mogen komen of vries het in! Deze fruitige rode kool is namelijk ook heel goed in te vriezen, zonder dat de kwaliteit ervan achteruit gaat.

  • 3 kilo rode kool
  • 6 stuks appel
  • 6 stuks sinaasappel
  • 4 stuks harde peren
  • 200 gram aceto balsamico
  • 650 gram suiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 el. Korianderzaad
  • 1 el. Venkelzaad
  • 8 st. Jeneverbes
  • 5 laurierblaadjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Bereiding

  • Snijd de rode kool in fijne brunoise (in blokjes) en doe dit in een passende pan.
  • Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in brunoise en voeg toe aan de rode kool.
  • Vlies de sinaasappel uit, snijd de partjes in blokjes en voeg eveneens toe aan de rode kool. (Je kunt eventueel ook gewoon de partjes eraf halen en in blokjes snijden)
  • Voeg de aceto balsamico, de suiker en de kaneelstokjes toe en roer alles even door.
  • Doe de korianderzaad, venkelzaad, jeneverbes en laurierblaadjes in een kruidenbuiltje of theezeefje, en laat dit meetrekken in de rode kool.
  • Doe een deksel op de pan en zet op een laag pitje.
  • Druk de kool af en toe goed aan totdat er voldoende vocht is vrijgekomen om langzaam gaar te stoven.
  • Stoof alles gaar, verwijder het kruidenbuiltje en de kaneelstokjes en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Foto's gemaakt door Simone van Eerde

Wat vind je van dit recept?

Geschreven door Jorinde Brink

Jorinde Brink (1980) is tekstschrijver. De geboren en getogen Hardenbergse is trots op haar roots. Ze woonde vijf jaar elders, maar kwam terug om er nooit meer weg te gaan. Schrijven over en voor de regio doet ze het liefst.