navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Proef de smaak van de regio!

  • Leestijd 6
  • Gelezen 1842 keer

Wanneer je in het Vechtdal bent, wil je natuurlijk weten wat de streek allemaal te bieden heeft. Breng een bezoek aan één van de boerderijwinkels of producenten van streekproducten in het Vechtdal en proef de smaak van de regio!

IJS

Hoeve Bosman - Posthoornweg 38, De Krim
Bij Hoeve Bosman wordt met passie overheerlijk boerenijs bereid, gemaakt van dagverse melk van eigen melkkoeien en kwaliteitsproducten. Ze maken het ijs volgens eigen recept en gebruiken verse ingrediënten en kwaliteitsvolle streekproducten.

IJssalon Hardenberg - Bakkerij Nollen - Van Wevelinckhovenplein 2, Hardenberg
De smaak van pure ambacht, dat is waar Bakkerij Nollen om bekend staat. Dat geldt ook voor Van der Poel ijs! Bij IJssalon Hardenberg (Bakkerij Nollen) krijg je een ware traktatie voor de smaakpapillen!

Toscana IJssalon - Bruchterweg 9, Hardenberg
Proef het verschil bij Toscana IJsmakerij: ambachtelijk bereid, met liefde en passie, van de beste natuurlijke ingrediënten, dagelijks vers, zonder conserveringsmiddelen. Geniet van de romige en volle smaak of de frisheid van echt fruit. Een echt speciaal ijsje!

Ekkelenkamp - Stationsweg 1, Ommen
De ijssalon bij de Vechtbrug in Ommen staat bekend om het heerlijke softijs en de vele smaken schepijs. Ekkelenkamp is één van de grootste ijssalons van Nederland. Alle ijs worden naar eigen recept bereid, met streekproducten!

Nijenhuis IJs - Statumweg 15, Lemele
Bij Nijenhuis IJs vind je eerlijk en ambachtelijk bereid ijs, gemaakt van lokale grondstoffen uit het Vechtdal. De ijsexpert is met zijn smaakvolle ijs meerdere keren in de prijzen gevallen.

De Meulenhorst - Achterbroekweg 1, Ommen
Dit biologische melkveebedrijf is een mooie plek om even tot rust te komen. Je kunt er ambachtelijk ijs kopen, gemaakt van de melk van eigen koeien. Over het erf van de boerderij is een rondleiding gemaakt, het Koepad.

KAAS

Heileuver - Dalmsholterdijk 17, Dalmsholte
Heileuver staat bekend om haar koeien, kaas en kunst. De boerderijwinkel is met alle uitgestalde kazen aan de wand een lust voor het oog. En voor de maag, want je mag altijd proeven! Vanachter een glazen wand kun je toekijken hoe de kazen worden gemaakt.

Boerendijk kaas - Het Streekhuus Hardenberg - Voorstraat 16, Hardenberg
Samen met de kinderen op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk maakt Henriette van Veldhuisen kaas van verse melk van buurman ’s koeien. Een (h-)eerlijk streekproduct dat met liefde, zorg en aandacht wordt bereid.

Zandman - Marsdijk 4, Beerze
De verfijnde smaak is de gemene deler van de producten in de boerderijwinkel van Zandman in Beerze. De winkel heeft een breed assortiment van Beemster, maar ook Ben & Jerry’s. De melk van de koeien van Zandman wordt onder andere verwerkt in dit overheerlijke ijs.

GROENTE & FRUIT

RozemArrie aardbeien -Ridderinkweg 1, Arriën
Deze aardbeienboerderij in Arriën gaat voor smaak. Aardbeien zo van de volle grond zijn volgens RozemArrie het snoepje van de natuur. De aardbeien zijn te koop aan het kraampje voor de boerderij.↵

Aspergeboerderij het Nijenhuis - Rheezerweg 127, Diffelen
In de sfeervolle boerderij in Diffelen kun je in het seizoen volop dagverse asperges kopen, rechtstreeks van het land. Net als de verse aardbeien. Alle verse streekproducten zijn ambachtelijk door hen bereid of door collega-boeren uit het Vechtdal.

De Bessentuin - Bruchterbeekweg 26, Brucht
De blauwebessenkwekerij verbouwt bosbessen, rode bessen, zwarte bessen, frambozen en bramen. Wat het extra leuk maakt, is dat je zelf je portie mag plukken. In de boerderijwinkel vind je alle producten die er geoogst of gemaakt zijn en meer!

Ernie van der Kolk - Hout Es 4, Dalfsen
Liefhebbers van asperges kunnen er hun hart ophalen: kraakverse asperges, zo uit de grond. In de boerderijwinkel vind je ook allerlei rood fruit van eigen bodem en jammen, sausen en likeuren gemaakt van eigen teelt.

Eef Stel - Ankummer Es 11, Dalfsen
Een groentekwekerij waar de groente geteeld wordt op natuurlijk wijze, dus zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De groenten bevatten daardoor meer voedingswaarden en zijn vol van smaak, zoals het vroeger was. Leuk weetje: Eef Stel levert zijn groenten al ruim 20 jaar aan driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

WIJN

Reestlandhoeve - Hoofdweg 21, Balkbrug
Een wijngaard met prachtige wijnen met eigen smaak en bouquet. De biologisch geteelde druiven vormen een goede basis voor de Reestlander wijnen. De natuurlijke kwaliteitswijnen vallen jaarlijks in de prijzen.

Wijnstaete - Vilstersedijk 13, Lemelerveld
De wijngaard verbouwt op natuurvriendelijke wijze vier verschillende witte en twee blauwe druivensoorten en laat de wijn lokaal maken. Wie wakker wil worden in de wijngaard, kan blijven slapen in de Bed & Breakfast.

BIER

Bierbrouwerij Mommeriete - De Oostermaat 66, Gramsbergen
Hier worden diverse bieren gebrouwen in koperen ketels, die ter plaatse geproefd of meegenomen kunnen worden, zoals de Scheerse Tripel en seizoensbieren.

Brouwerij Avereest - Langewijk 240B, Dedemsvaart
Brouwerij Avereest, een jonge brouwerij met ambitie, laat verschillende brouwers met hun unieke stijlen samenwerken. Elk bier is bijzonder en uniek, met de eigen stijl en smaak van elke brouwer. Kom genieten van de diverse bieren in het gezellige proeflokaal, zoals de unieke Roggeweizen met een prachtige mix van Gerst, Rogge en Tarwe.

Vechtdal Brouwerij - Molendijk 11, Dalfsen
De ambachtelijke brouwerij heeft een ruim assortiment bieren dat met de seizoenen mee verandert. Op afspraak kun je in de brouwerij een rondleiding krijgen met aansluitend een proeverij.

BROOD

Molen de Lelie - Molenpad 7, Ommen
In deze biologische natuurvoedingswinkel koop je dagelijks vers brood. Wie zelf brood wil bakken, is er aan het juiste adres. De molen verkoopt veel verschillende meelsoorten. De baktips krijg je er gratis bij!

De Rokermolen - Radewijkerweg 19a, Radewijk
Onder de molen van Radewijk wordt brood met passie gebakken. De handgemaakte croissantjes van eigen desem móet je geproefd hebben. De PUUR broden zijn ambachtelijk gebakken met meel van de molen.

De Westermolen- Molenstraat 16, Dalfsen
De historische molen is niet meer in gebruik, maar nog wel te bezichtigen. De biologische, streekgebonden en verpakkingsarme boerderijwinkel verkoopt allerlei producten uit de streek, zoals brood, kaas, groente, vlees en eieren.

RUND

Vechtdal Hooglanders - Marsdijk 8, Beerze
De runderen van Vechtdal Hooglanders krijgen gras van Hollandse bodem. Dat proef je terug in het vlees! In de boerderijwinkel vind je het Schotse Hooglandervlees, maar ook streekbieren, bakproducten, jam en nog veel meer.

Wat vind je van dit artikel?