Verrukkelijk Vechtdal
Salade van kropsla met gerookte kipilet
-
Leestijd 1
-
Gelezen 1016 keer
Salade van kropsla met gerookte kipfilet en een gepocheerd Vechtdal ei (recept voor 4 personen)
Gepocheerd ei (pocheren is tegen de kook aan garen)
Salade van kropsla met gerookte kipfilet en een gepocheerd Vechtdal ei (recept voor 4 personen) Gepocheerd ei (pocheren is tegen de kook aan garen)

Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 liter Water
- 2 dl azijn (naturel/blank)
- Zout
Bereidingswijze
- Breek de eieren voorzichtig open en laat ze in het water met azijn en zout op pocheertemperatuur glijden.
- Pocheer de eieren ± 3 minuten.
- Haal de eieren met een schuimspaan uit het water.
- Bewaar de eieren in koud water tot u ze nodig heeft.
- Om de eieren weer op te warmen: leg de eieren ongeveer 30 seconden in heet water met zout.
Lekkere tip
Dresseer op een bord enkele blaadjes kropsla. Besprenkel het met een frisse dressing naar keuze (mosterd, kruiden etc..). Leg hier bovenop enkele plakjes gerookte kip. Garneer eventueel met tomaat, croutons en komkommer. Doe boven op het gerecht het gepocheerde eitje. De gerookte kip kunt u ook vervangen door bijvoorbeeld: gerookte zalm, gekookte achterham of rauwe ham.