navigatie overslaan

Route-tips

Smaakfietsroute

  • Leestijd 1
  • Gelezen 6209 keer

De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven, waar u nog volop ruimte en rust vindt en waar u echt BOERgondisch kunt genieten.

Fietsen en proeven

De Smaakfietsroute Vechtdal is een schitterende fietstocht langs kastelen en havezaten gecombineerd met een aantal culinaire stops waar je de streek letterlijk kunt proeven. Je proeft de pure streekproducten die de kok verwerkt in overheerlijke gerechten. Je kunt ook enkele lokale producenten bezoeken. Je bepaalt zelf met hoeveel personen je de route fietst, er is geen minimum of maximum aantal personen aan verbonden. De uitgestippelde route is gebaseerd op de fietsknooppunten, met kleine afwijkingen om bij bijzondere adressen te komen.

Hoe fiets je de Smaakfietsroute?

De gearceerde route is circa 40 km en is bewegwijzerd met bordjes van het fietsknooppuntensysteem. Je kunt ook zelf de lengte en de route van de tocht bepalen door te kiezen voor andere of extra knooppunten. De Smaakfietsroute Vechtdal leidt door een afwisselend rivierlandschap en over schitterende bospaden. Je komt bovendien langs Kasteel Rechteren, Huize Het Laer en over het Landgoed Vilsteren.

Download de Smaakfietsroute

Wat vind je van dit artikel?