Verrukkelijke recepten
Zalmfilet met asperges
-
Leestijd 1
-
Gelezen 1668 keer
Hoofdgerecht: Zalmfilet met asperges uit de oven.
Een heerlijke combinatie van asperges en zalm (45 minuten bereidingstijd).
Hoofdgerecht: Zalmfilet met asperges uit de oven.
Een heerlijke combinatie van asperges en zalm (45 minuten bereidingstijd).

Ingrediënten
Ingredienten
- 1 stuk zalmfilet van 600 gram
- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel, sap en rasp
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 el verse dille, fijngeknipt
- Versgemalen zwarte peper
- 1 el grof zeezout
- 50 gram gesmolten boter
Bereidingswijze
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen
- Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd van de onderkant 2 cm af
- Mix de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper
- Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 el gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal
- Leg de zalmfilet in het midden van de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover
- Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges
- Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier
- Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden
- Let op: bij dikke asperges wordt aangeraden de asperges eerst 5 tot 10 minuten te koken
- Geniet van uw heerlijke asperge hoofdgerecht!
Lekkere tip
Dit recept is lekker met gekookte krieltjes in de schil.
Let op: Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.