navigatie overslaan

Route-tips

Het langste natuurpad van Nederland

  • Leestijd 2
  • Gelezen 6731 keer

Het langste natuurpad van Nederland voert je in 32 etappes dwars door Nederland en laat je kennis maken met bijzondere natuur-hotspots. Natuurlijk hoort daar ook een etappe in het Vechtdal bij.

Uniek aan deze route is dat 70% van de route gaat over onverharde paden zoals bos-, veld-, schelpen- en boerenpaden. Dit geeft je 'alle tijd' om te genieten van het Vechtdal en haar prachtige natuur.

In etappe 12 kom je vanuit Zuidwolde het Vechtdal binnengewandeld. Onderweg kom je prachtige boerderijen tegen, steek je rivier de Reest over en loop je door natuurgebied het Reestdal. Het eindpunt van deze route is Balkbrug.

De volgende etappe neemt je mee richting Ommen door het Roekenbos en over de Ommerschans. Via een bijzondere brug van bladeren steek je het water over. Loop je de route in de lente of zomer? Dan zal het bijzondere Veenpluis je niet ontgaan.

Etappe 14 steekt via de stuw en de vispassage de Vecht over, waar in het voorjaar snoeken te zien zijn. Via de bospaden van Landgoed Vilsteren slinger je richting Heino, waarbij je het Overijssels kanaal passeert.

Het langste natuurpad van Nederland is door Roots ontwikkeld en totaal 459 km lang. De route begint in de kop van Groningen en eindigt bij de grens van Noord-Brabant met België. De route is onderverdeeld in 32 dagetappes die variëren in lengte van 7,8 tot 28,4 km. De routes zijn opgenomen in het routeboekje van Roots.

Wat vind je van dit artikel?