navigatie overslaan

Route-tips

Wandelnetwerk

  • Leestijd 2
  • Gelezen 100192 keer

Wandelnetwerk Vechtdal Overijssel koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en het Reestdal. In totaal bevat het netwerk 1300 kilometers aan wandelroutes!

Hoe werkt het wandelnetwerk?

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt je dus alle vrijheid, je bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.

Tips

  • Als je routes wilt combineren en geen kaart van het Wandelnetwerk bij je hebt, onthoud dan bij welke nummers je wilt overstappen op welke kleur.
  • Onthoud de naam/het nummer van je startpunt als je daar uw wandeling ook wilt laten eindigen.

Routeplanner

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in het Vechtdal met de online routeplanner! Deze routeplanner is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt.
Naar de routeplanner

Lange-Afstand-Wandelpaden

LAW-paden in het Wandelnetwerk herken je in het veld aan de wit/blauwe of wit/rode pijlen of blokjes en op het informatiepaneel aan de wit/blauwe of wit/rode blokjes bij de routes. Zoals bijvoorbeeld het Vechtdalpad, dat loopt van Zwolle tot in Duitsland en bestaat uit zeven etappes.

Routes voor kinderen

In het hele Vechtdal zijn diverse routes die zeer geschikt zijn voor kinderen, van alle leeftijden. Zo kun je op avontuur met Joggem in Hardenberg, als een piraat door het Laarbos in Ommen lopen of op zoek naar de kok van de Rheezerbelten met Knof de Pad.

Wat vind je van dit artikel?