Zien & Doen

Het is tijd voor een gezellig dagje uit. Lekker met z’n tweeën genieten van een vrije dag of gezellig met een hele groep op pad in het Vechtdal. Met de voeten op de pedalen geniet je hier van schitterende vergezichten of bekijk je tijdens een wandeling over de Lemelerberg de voorbijtrekkende schaapskudde. Voor verkoeling zoek je het water op. Met badlaken, boek en gevulde picknickmand kom je hier aan de waterkant heerlijk tot rust. Op zoek naar avontuur? Maak de bossen, moerassen en weilanden onveilig met stepbike en GPS apparaat of stap in een kano en vaar de Vecht af. Met paard en wagen een tocht maken langs kastelen en boerderijen, kuieren door bijzondere tuinen of Alle Tijd om te ontspannen en je lekker in de watten te laten leggen. Naar de kinderen heb je in ieder geval geen omkijken. Zij vermaken zich prima in het pretpark, de speeltuin, het bos of op de boerderij.

Tips om te doen in het Vechtdal!

 1. Koesafari

  Samen met boerin Simone, een tractor en huifwagen op zoek naar een unieke kudde Brandrode Runderen, de zeldzame Hollandse koe.

 2. Bushcraft

  Bewustwording van de natuur, educatie en het vinden van rust en zelfvertrouwen gaan samen tijdens deze tocht door de wildernis in het Vechtdal.

 3. Boer als Gastheer

  Altijd al eens willen weten wat er gebeurt op een boerderij? Weten waar de melk vandaan komt, hoe een scharrelkip leeft of zin om mee te helpen? Dat kan!

 4. Beeldentuin Witharen

  Een keramiekatelier met rondom de Beeldentuin. In een Saksische boerderij van meer dan 200 jaar oud met bijgebouwen, in oude stijl herbouwd.