navigatie overslaan

Tips

7 Leukste Vechtdal winteruitjes

 • Leestijd 3
 • Gelezen 4506 keer

Verplicht binnen zitten in de wintermaanden? Niet in het Vechtdal! Daar is ook in de winter genoeg te beleven en worden nog volop leuke dingen georganiseerd! Er is zoveel te doen dat we de leukste winteruitjes en locaties voor je op een rij hebben gezet. Veel plezier!

 1. 7

  Tinnen Figuurtjes

  In Ommen vind je een bijzonder museum: het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Verdeeld over drie verdiepingen vind je meer dan 100.000 tinnen figuren, die zelfs de geschiedenis van de ‘Slag bij Waterloo’ weergeven! De ideale middag uit voor avontuurlijke families.

 2. 6

  Ligt er ijs? Speel dan IJscurling

  Ga samen met de andere kinderen (en volwassenen) in de straat IJscurling spelen. Dit spel kun je heel goed doen wanneer het flink gevroren heeft. Zoek samen een veilige ruime plek met ijs en gebruik een stevig stuk ijs of een gladde steen (kan ook een emmer of krat gebruiken). Spreek samen een doelplek af. Je kunt dit doel markeren met bijvoorbeeld een sjaal. Om de beurt gooit iemand het gekozen voorwerp over het ijs en wie het dichtsbij het doel komt wint!

  Wil je het spannender maken? Dan kan je net als bij het echte IJscurling gebruik maken van een bezem. De baan wordt dan extra glad en zo glijdt jouw voorwerp een stuk verder.

 3. 5

  Zenuwslopend uitje

  Het Vechtdal heeft zelfs een eigen Escape Room! Puzzel jezelf met je team binnen 60 minuten naar buiten, anders zinkt het schip! Zenuwslopend uitje voor maximaal 8 personen vanaf 12 jaar.

 4. 4

  Heerlijk ontspannen

  Ook lekker in de winter, jezelf even helemaal laten pamperen. Dit is een leuk winteruitje voor koppels, maar ook voor moeders met dochters, vriendinnen etc. Bij Hotel Paping en Beautysalon de Beerze Bulten zijn de Wellness & Spa faciliteiten perfect om weer lekker op te laden tijdens een grijze winterdag. Boek een behandeling of geniet lekker van de sauna’s. Gezond, ontspannen en heerlijk warm!

 5. 3

  Schatten zoeken?

  Schat zoeken op de overdekte vlooienmarkt in Balkbrug is leuk voor regenachtige zaterdagen. Iedere 4e zaterdag van de maand kun je hier handgemaakte en ambachtelijke spullen vinden, naast tweedehands spullen die particuliere verkopers aanbieden.

 6. 2

  Van koe tot kaas

  Van koe tot kaas, maar hoe dan? Dat leer je tijdens een kaasdemonstratie bij Kaasmakerij Heileuver. Leuk en leerzaam en uiteraard mag je zelf kaas proeven. Een smakelijk uitje!

 7. 1

  Glijden over het ijs

  Schaatsen in Nederland is een prachtig tafereel. Je trekt de muts nog iets verder over je hoofd, schuift de handschoenen over je handen, vouwt je armen op je rug en zet af. Ook in het Vechtdal kun je heerlijk schaatsen op de ijsbanen van Dalfsen, Ommen, Hardenberg of Gramsbergen. Wel even checken of ze open zijn en vergeet je handschoenen en muts niet! En een kop warme chocolademelk met slagroom mag natuurlijk niet ontbreken!

Wat vind je van dit artikel?