navigatie overslaan

Doe-tips

Alle tijd voor activiteit!

  • Leestijd 4
  • Gelezen 2412 keer

Ben je graag in beweging? Of heb je kinderen die het liefst de hele dag buiten zijn? Een actieve dag uit mag dan niet ontbreken! Op het water, in de lucht of op wielen; het wordt hoe dan ook een sportieve en onvergetelijke dag!

Op het water

Zeg je het Vechtdal, dan zeg je de Vecht. Vanaf het water beleef je het gebied op een heel andere manier. Ontspannen of juist actief! Bij Expedition Outdoor in de haven van Hardenberg kun je terecht voor een motorboot of sloepje. Wie zichzelf graag uitdaagt, kiest voor een sup of een Canadese kano. Voor echte bikkels zijn er verschillende afzaktochten. Laat je al peddelend afzakken naar het prachtige Diffelen, naar Junne of zelfs helemaal naar Ommen! Voor de verhuur van een kano kun je in het Vechtdal ook terecht bij Rederij Peters in Ommen, Outdoor Ommen en Hiawatha Actief in Dalfsen en Zwolle. Wil je meer actie? In de Vecht ligt een echte wildwaterbaan. De Hardenbergse wildwaterbaan is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. Alleen voor groepen met eigen kano’s is het mogelijk om de baan te reserveren. Dit kan via Kanovereniging Hardenberg.

In de lucht

Ken jij geen angst? Ga dan voor een avontuur hoog in de bomen. Wie houdt van klimmen, klauteren en slingeren vermaakt zich al snel bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld. Het klimbos ligt middenin het bos en naast een zwemplas, waar je met een zipline over heen kunt vliegen. Met vier parcours van verschillende hoogtes wordt het voor iedereen een uitdagende dag! Voor een unieke klimbeleving kun je ook naar Outdoor Ommen. In dit nieuwe klimpark kun je vier unieke hoogteactiviteiten doen. Zo heeft het klimbos aan de Regge een hoogteparcours voor jong en oud en kun je je armen en benen aan het werk zetten op de unieke 3D klimwand. Op de Via Ferrata kun je diagonaal klimmen op de toren om vervolgens de zipline te nemen. Echte durfallen sluiten hun dag af met de basejump en baseslide.

Op wielen

Blijf je graag op de grond, maar zoek je een origineel vervoersmiddel om het Vechtdal te verkennen? Wat dacht je van een step, Tuk Tuk of E-chopper! Georun the Signs is een negen kilometer lange steptocht met GPS waarbij je je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Je maakt een twee uur durende tocht door Rheeze en Hardenberg. Onderweg ga je op zoek naar Waypoints die je alleen kunt vinden door middel van coördinaten en je GPS-systeem. Met een rugzak vol tools is het aan jou de taak om alle Waypoints te vinden en zo snel mogelijk te finishen. Liever in een echte Tuk Tuk het Vechtdal in? Dat kan bij Vechtdal Express. Met de Thaise Tuk Tuk ga je op pad en kom je op de mooiste plekjes van Hardenberg en Rheeze. Een tocht in dit bijzonder vervoersmiddel zorgt hoe dan ook voor een onvergetelijk avontuur. Op de Vechtdal chopper kun je op een duurzame en geruisloze manier de omgeving ontdekken. Dit stoere vervoersmiddel rijdt namelijk elektrisch. Je kunt vanaf Vechtdal Express verschillende kanten op voor een mooie middag cruisen!

Mountainbiken in het Vechtdal

De sportieve bezoeker van het Vechtdal kan zijn geluk niet op. Het gebied kent een aantal mooie en uitdagende mtb-routes. De Lemelerbergroute is dertien kilometer lang. Dit lijkt misschien niet erg lang, maar omdat het een behoorlijk pittige route is, kun je er je energie wel in kwijt. Slingerende singletracks, korte en lange afdalingen, technische passages en fikse beklimmingen wisselen elkaar af. Op de vlakke stukken kun je genieten van de geur van het bos en de heide waar de Lemelerberg om bekend staat. Meer informatie over deze route

Wat vind je van dit artikel?