navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Outdoor Ommen: actie aan de Regge

  • Leestijd 4
  • Gelezen 3913 keer
  • Geschreven door Paula

Zoek het hoog op aan de Regge: Outdoor Ommen. Durf jij deze klimuitdaging in het indrukwekkende houten klimpark aan?

Stel je eens voor, je bent op één van de mooiste plekjes in het Vechtdal. De zon schijnt volop, de wind waait zachtjes langs je gezicht en op de achtergrond kabbelt het water van de Regge rustig voort. Je wandelt door de poort van Outdoor Ommen en voordat je het weet sta je oog in oog met een indrukwekkend houten klimpark. Een klimpark dat je eigenlijk een adventurepark moet noemen, want avontuur biedt dit imposante bouwwerk zeker. Durf jij deze klimuitdaging aan?

Sinds mei 2022 is dit adventurepark op het activiteitenterrein van Outdoor Ommen de trots van eigenaar Bas Nijland. Een duurzaam gebouwd klimparadijs dat veel meer is dan zomaar een aantal klimroutes door de lucht. Wie durft kan omhoogklimmen op de Via Ferrata (oftewel ‘ijzeren weg’ in het Italiaans). Gezekerd klim je langs een ingewikkeld ijzeren pad naar de top van de klimtoren. Is de Via Ferrata voor jou een tikkeltje te uitdagend? Probeer dan de 3D klimwand.

Wil je naar beneden? Voor wie de trap te saai is, zijn er natuurlijk uitdagende opties. Klauter via netten en touwen langs het bouwwerk omlaag, of spring via een vrije val vanaf 3 of 6 meter naar beneden in een groot luchtkussen. Is dat nog niet spannend genoeg voor jou? Daal dan af aan de 60 meter lange zipline! Bas: “We gaan binnenkort ook een lange glijbaan realiseren zodat je naar beneden kan glijden.”

Klimmen op elk niveau

Vanaf de klimtoren starten 3 klimroutes. De eerste ligt op 3 meter hoog en is voor iedereen die even wil inkomen. Misschien wil je rustig wennen aan de hoogte of juist je techniek testen. De volgende route start op 6 meter hoogte en de bovenste route beklim je op een hoogte van 9 meter. Op 9 meter hoogte is het misschien best even slikken als je naar beneden kijkt. Laat je niet kennen en stap op die wiebelige ladder. Focus op de weg die voor je ligt en verbaas jezelf!

De klimroutes in het adventurepark zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar met een lengte van minimaal 130 centimeter. Tot 12 jaar is het advies om samen met een ouder of andere volwassen begeleider te klimmen. Op het parcours zijn voor jouw veiligheid altijd professionele begeleiders aanwezig. Reserveer online een tijdslot via de website zodat je gegarandeerd bent van een klimplekje.

Groepsuitjes

Naast klimmen is er bij Outdoor Ommen nog veel meer te beleven. Speciaal voor groepen is er het activiteitenterrein. Hier kun je onder andere handboogschieten, klimmen op de klimpaal, krat stapelen of sumoworstelen. Genoeg te doen om jezelf samen met je klasgenoten, familieleden of collega’s urenlang te vermaken. Wie liever de omgeving verkent kan ook mountainbikes of elektrische Fatmax steps huren. Op de website van Outdoor Ommen kun je heel eenvoudig een activiteitenprogramma samenstellen voor jouw groepsuitje. Wil je liever maatwerk? Of verschillende onderdelen combineren? Ook dat kan.

Even bijkomen op het water

Heb jij genoeg actie beleefd en wil je graag even bijkomen? Huur dan een kano, kajak of supboard en verken de prachtige Regge. Outdoor Ommen ligt aan de oever van deze meanderende rivier en de locatie leent zich dan ook perfect als startpunt voor jouw vaartocht. De Regge is in de laatste jaren compleet gerenoveerd. Aan de hand van de kaarten van vroeger is de rivier in ere hersteld. Compleet met meanders en rustige strandjes waar je kan aanleggen. De rivier is nergens dieper dan 1,5 meter en er staat geen sterke stroming. Zo geniet je veilig van de complete rust midden in de geweldige natuur van het Vechtdal.

Trek gekregen?

Na al dat klimmen, fietsen, steppen of varen heb je vast trek gekregen. Komt dat even goed uit! De buren van Outdoor Ommen bieden genoeg opties. Bij restaurant De Nieuwe Brug geniet je van een uitgebreid diner of een lekkere pannenkoek. Meer zin in een snelle hap? Ga dan naar de kiosk van Reggetaria. Bij beide eetgelegenheden vind je een speeltuin.

Toekomstplannen

Eigenaar Bas heeft grootse plannen voor zijn Outdoor Ommen. “In de toekomst wil ik een nettenparcours realiseren. Een soort grote omheinde buitentrampoline hoog in de lucht. Daar kun je dan ook een ballenbak van maken of bijvoorbeeld skippyballen in gooien. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast gaan we deze winter al een grote overkapping bouwen waaronder we ook met slecht weer activiteiten kunnen doen. Denk aan het handboogschieten, maar ook XXL-games zoals mega Jenga of mega 4 op een rij. Het plan is om Outdoor Ommen elk jaar een beetje beter en mooier te maken!”

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Paula

Paula Weitkamp (1987) woont al meer dan 30 jaar in Ommen en als tekstschrijfster ligt haar hart bij het vastleggen van persoonlijke verhalen uit de regio. Het liefst gaat ze op pad om mensen te interviewen over hun passies en drijfveren.