Boottocht over de Vecht

Op en om het water

Een boottocht over de Vecht is een heerlijke dagbesteding met een groep vrienden, familie of collega’s. Het maakt niet uit of je een verjaardag viert of op een bedrijfsuitje bent, iedereen komt tot elkaar tijdens een boottocht over de Vecht. Terwijl je kabbelt over het water door het groene decor van het Vechtdal ontstaan de beste gesprekken en vinden de mooiste ontmoetingen plaats. Serveer ondertussen een hapje en drankje en iedereen gaat na afloop met een voldaan gevoel naar huis.

Waar boek je een boottocht over De Vecht?

In en om het Vechtdal kan je kiezen uit een reeks betrouwbare, professionele partijen, die boottochten over De Vecht verzorgen. In geheel onwillekeurige volgorde presenteren we je graag enkele gerenommeerde namen, waar je terecht kunt voor een op maat samengestelde boottocht.

 • Rederij Peters

  Bij Rederij Peters in Ommen kan je terecht voor ieder type boottocht over De Vecht voor groepen tot maar liefst 140 personen. In eerste instantie denkt men gelijk aan de rondvaartboten, maar Rederij Peters beschikt ook over een partyschip. Het partyschip kan voor elke gelegenheid opgemaakt worden; van huwelijksboot tot casinoboot. De catering verzorgt high tea’s, huwelijksrecepties, buffetten, bbq’s en meer.

  Met name voor bedrijfsuitjes is goed om contact op te nemen met Rederij Peters en de mogelijkheden te bespreken om een boottocht te combineren met activiteiten in het Vechtdal zoals een geocoaching tocht, funbiketour of een bezoek aan een Escape Room.

 • Hiawatha Actief

  Ben je toe aan een sportieve uitdaging? Klop dan aan bij Hiawatha Actief! Met kleinere groepen kan je een tocht maken in een motorboot, kano of kajak. Voor grotere groepen ligt er een reuzenkano klaar of is het mogelijk om zelfs een drakenbootrace te organiseren, waarbij twee boten het tegen elkaar opnemen. Doe je het liever rustig aan dan zijn de barbecueboot, lounge- en bbq–donut smakelijke alternatieven.

 • Historische boottocht over De Vecht

  Zoek je een boottocht met een historisch karakter dan ben je bij de Vechtezomp aan het juiste adres. Ruim drie eeuwen geleden was de zomp een vervoersmiddel voor goederen, maar tegenwoordig dient het enkel een recreatief doel. Stichting Vechtezomp biedt diverse groepsarrangementen aan tot wel 55 personen, waarbij je een boottocht over De Vecht kunt combineren met een bezoek aan het oude centrum van Gramsbergen of een bierproeverij.

 • Le Bateau Napoleon

  Boottochten op de Vecht met een Loozensche platbodem met de Duitse grens en hardenberg als vaargebied. Met Le Bateau Napoleon is het ook mogelijk richting Diffelen te varen via de sluis bij Natuur Activiteiten Centrum De Koppel. Als het mooi weer is, is de boot rondom open, zodat je heerlijk de natuur kunt opsnuiven. Als de weersomstandigheden echter te wensen overlaten, is de boot wind- en waterdicht. De boot biedt plaats aan 35 personen en is uitgerust met een een electrische schaarlift, toegankelijk voor o.a. rolstoelen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen