navigatie overslaan

Geniet van het najaar

Buitenspelen tussen de herfstbladeren

 • Leestijd 3
 • Gelezen 1630 keer

De dagen worden korter, de nachten langer. De landschappen wisselen hun groene vacht in voor een rode en diepgele. Het is herfst, alle tijd om erop uit te gaan! Ontdek de leukste activiteiten in het Vechtdal voor jong en oud. Zwemmen, klimmen, speuren, ontdekken en nog veel meer.

 1. 6

  Overdekt waterpret

  Zwemmen daar maak je jong en oud blij mij! Waterpret is niet alleen voor mooie dagen, in het Vechtdal is ook genoeg overdekt en verwarmd water te vinden. Het hele jaar door zwem- en spat plezier.

 2. 5

  De leukste kinderroutes

  Kastanjes en eikels zoeken, ravotten in de herfstbladeren? In de herfst kan je je kinderen echt niet stil laten zitten! Gelukkig is het Vechtdal ontzettend avontuurlijk, met spannende wandelroutes, een speelnatuurpad, speurtochten en fietsroutes. De routes zijn geschikt voor jong en oud.

 3. 4

  De boer als gastheer

  Achttien gastvrije boeren in het mooie Vechtdal Overijssel stellen hun bedrijf open voor het publiek. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Daardoor is elke boerderij uniek en leuk om te bezoeken en soms te blijven slapen.

  Kom dus lekker buitenspelen, stoeien in het stro, koeien voeren, biggetjes knuffelen, paarden verzorgen, klomp schilderen of zie hoe een kalfje wordt geboren.

 4. 3

  Klimpark Heidepark

  Durf jij in die grote bomen te klimmen en je kruipend en wiebelend voor te bewegen op de verschillende parcours? Ga met de zipline over het water, kijk uit over de mooie herfstbomen en voel de adrenaline! Naast het klimmen in de bomen is het ook mogelijk om het kabouterpad te lopen. Glijden op de glijbaan, klimmen of springen op de grote airtrampoline, dat is hier allemaal mogelijk.

  Klimpark Heidepark is geopend tot eind oktober.

 5. 2

  Attractie- & Vakantiepark Slagharen

  Waan je tijdens een avontuurlijke boottocht in het Wildwesten of overzie heel Slagharen vanaf 46 meter hoogte in het reuzenrad. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows! Maar Slagharen heeft meer te bieden. Het ligt in een prachtige omgeving waar je uren kan wandelen of fietsen en genieten van de natuur, cultuur en geschiedenis van deze omgeving.

 6. 1

  Museum Staphorst

  Museum Staphorst biedt volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van de gemeente te ontdekken. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zo is er een aparte ruimte ingericht voor kinderen waar ze Staphorster kleding aan mogen trekken. Op een paar korte video’s laten Staphorster kinderen, ook verkleed in de dracht, zien welke spelletjes ze vroeger speelden, zoals touwtjespringen, steltlopen, bliklopen etc. Als ze gezien hebben hoe het moet, kunnen ze ook zelf lekker buitenspelen want alles is aanwezig.

Wat vind je van dit artikel?