Buitenspelen in de zomer, ontdek de leukste activiteiten

Doe-tips

Klimmen, klauteren, ravotten… kinderen zijn er gek op. En toevallig ben je in het Vechtdal dan op het juiste adres. Bij Attractiepark Slagharen of Klimpark Lemelerveld hoeven ze zich geen seconde te vervelen. Ga op avontuur in het Hol van de Leeuw, op de fiets met Joggem of geniet van een heuse Koesafari! Van speeltuinen tot klimparken, er is voor ieder wat 'wilds' te beleven in het Vechtdal. Kinderen blij, ouders blij.

 1. Klimmen bij Natuurlijk Heidepark

  Met 4 parcours is in ons klimbos voor iedereen wel een uitdaging te vinden. Klimmen, klauteren, wiebelen of met de zipline over de zwemplas vliegen. Alle elementen zijn aanwezig in ons klimbos!

  Het klimbos ligt naast onze natuurlijke zwemplas. Kom je met een groep, maar niet iedereen wil of kan klimmen? Geen probleem behalve het klimmen is er nog genoeg ander vertier, zeker bij mooi weer.

 2. Outdoor Ommen

  Outdoor Ommen ligt direct aan de Regge en beschikt over een gaaf en uitdagend klimpark. Kom jij gezellig langs om te klimmen, kanovaren, fatmaxen of mountainbiken?

 3. Het hol van de Leeuw

  Echt en avontuurlijk buitenspelen kan heel tof bovenop de Lemelerberg. Op grote hoogte beleef je hier de gaafste avonturen. Bijvoorbeeld in het speelbos ‘Het hol van de Leeuw’. Dé leukste speeltuin in Overijssel. Leuk om te combineren met de kinderwandelroute over de Lemelerberg Spoor van de Leeuw.

 4. Op avontuur met Joggem in Hardenberg

  Joggem woont in de gemeente Hardenberg, in het prachtige Vechtdal. Hij zit op de basisschool en vindt het, net als veel van zijn leeftijdsgenootjes, leuk om te gamen en filmpjes te kijken. Spannende boeken lezen vindt hij ook leuk, maar het allerliefste is hij lekker buiten! Vooral fietsen en wandelen doet hij graag. Ga je mee op avontuur met Joggem?

 5. Ga op koesafari in het Vechtdal

  Boerin Simone Koggel neemt je op haar koe safari niet zomaar mee de wei in om koeien te kijken, je mag mee met de trekker voor een avontuurlijke tocht langs haar brandrode runderen, die grazen in het uitgestrekt natuurgebied langs de Vecht in Vechtdal Overijssel. Op en top het Landleven gevoel

 6. Doe de pannenkoek - RozemArrie

  Voor het arrangement ‘Doe de Pannenkoek’ ga je op zoek naar de ingrediënten voor de pannenkoeken; verse melk van de koe, eieren van de kippen en meel van de molen. Weer terug bij RozemArrie bak je zelf de pannenkoeken met alle verzamelde verse ingrediënten en beleg je de pannenkoeken met heerlijke aardbeien(jam) of traditioneel met stroop, bruine suiker en spek of kaas.

  Tip van RozemArrie: vergeet niet softijs met verse aardbeien als toetje te nemen!

 7. Proef, geniet en beleef het boerenleven

  Roke's Erf biedt activiteiten aan, zoals een maisdoolhof, boerengolf door het boerenbos en een actief klompenpad (nu met Stip de Koe!) met doe-dingen, door onze stallen, tuinen, erf en boerenbos. Kinderen en (ouderen!) kunnen spelen op het speelveld en in de stro-speel-schuur. Bijna al onze activiteiten zijn buiten, dus goed corona-proef!

 8. Natuuractiviteitencentrum De Koppel

  De Koppel is hèt natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Jong of oud, met of zonder kinderen: iedereen is van harte welkom. Ontdek de Koppeltuinen, heerlijk struinen en van de gebaande wegen afdwalen. Vergeet de bijenstal, Ooievaarspaal en het insectenhotel niet! Of komt proefjes doen in de ontdekhoek! De Koppel is een prima locatie om educatie en dagje uit te combineren.

 9. Knof de pad - speurtocht

  'Knof de Pad' is een speurtocht van ongeveer 1,5 uur door het leefgebied van de knoflookpad en is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar. Knof de Kok heeft tijdens zijn verdwijning ook Ko Koppel ontmoet. Samen beleven zij veel avonturen. Ga op Paddentrek tijdens een informatieve (fiets)tocht door het leefgebied van de knoflookpad

 10. Attractie- & Vakantiepark Slagharen

  Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows! Met zoveel attracties heb je aan één dag niet genoeg. Daarom kan je in attractie- en vakantiepark Slagharen ook blijven slapen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen