navigatie overslaan

Doe-tips

De leukste zomerse activiteiten in het Vechtdal

 • Leestijd 2
 • Gelezen 2171 keer

Deze zomer kom je helemaal tot rust in het Vechtdal. De vele natuurgebieden bieden je absolute rust, ruimte en schaduw. Zoek de verkoeling op tussen de bomen en plan een overheerlijke picknick. Wil je weten waar je melk vandaan komt die je tijdens de picknick drinkt? Kom dan zeker langs bij de boer op het erf. Hij vertelt je alles over de dieren en de natuur. Als je liever actief bezig bent is dat geen enkel probleem. Hier vind je verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes brengen. Genieten van de natuur doe je in het Vechtdal!

 1. 6

  Vechtdalpad

  Wandelen in het Vechtdal kent een lange traditie. De eerste wandelgids van het Vechtdal stamt al uit 1903. Wil je het Vechtdal echt beleven en tegelijkertijd wat meer te weten komen over de geschiedenis van dit boeiende gebied? Kies dan het Vechtdalpad. Dit lange afstandswandelpad begint in Zwolle en verhaalt over het ontstaan van het Vechtdal.

 2. 5

  Kunstwegen

  Het Vechtdal is een groot liefhebber van beeldende kunst. Het heeft zich daarom aangesloten bij het Kunstwegen-traject: een route van Zwolle door het Vechtdal naar de grens met Duitsland. De route loopt door tot Duitse Nordheim en is in totaal 160 kilometer lang.

 3. 4

  De Boer als gastheer

  Achttien gastvrije boeren in het mooie Vechtdal Overijssel stellen hun bedrijf open voor het publiek. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier.Daardoor is elke boerderij uniek en leuk om te bezoeken en soms te blijven slapen. Stuk voor stuk leuke, boeiende en leerzame activiteiten in Vechtdal Overijssel bij de Boer

 4. 3

  Fietsen in het Vechtdal

  In het Vecht- en Reestdal ga je op ontdekkingstocht door de sfeervolle steden en idyllische dorpen of trek de natuur in. Al fietsend kom je de mooiste uitzichten tegen en geniet je optimaal van alle rust en ruimte.

 5. 2

  Natuurgebieden in het Vechtdal

  Heide, bos, water, zandvlaktes en nog veel meer: in het Vechtdal vind je werkelijk prachtige natuur. Het gebied bestaat niet voor niets uit vele natuurgebieden, stuk voor stuk met hun eigen flora en fauna. Veel van deze planten en dieren zijn bovendien beschermd.

 6. 1

  Terrassen aan de Vecht

  Weet jij waar je moet zijn voor een drankje en bitterbal of juist een hoogstaande culinaire verwennerij met uitzicht over De Vecht? Er gaat niets boven lekker genieten van een uitzicht met water, groen en voorbijtrekkende pleziervaart.

Wat vind je van dit artikel?