navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

De vijf Anjerpunten van het Vechtdal

  • Leestijd 2
  • Gelezen 17814 keer

In het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten… En nu hoor ik je denken: “wat zijn Anjerpunten?”. Een Anjerpunt vertelt het verhaal over een plaats in relatie tot de rivier De Vecht en z’n omgeving. De Anjerpunten behandelen thema’s, zoals Cultuur, Historie, Land- en Tuinbouw, Landgoederen, Landschap en Duurzaam leven. Ze vertellen je bijzondere details en onderschrijven lokale specialiteiten, die je niet wilt missen.

Anjerpunten in het Vechtdal

Een Anjerpunt is niet te missen! Het zijn opvallende Vechtdal-roze Anjers van wel twee meter hoog en ze staan op prominente locaties waar van nature veel toeristen op afkomen.
De Anjerpunten van het Vechtdal staan in Beerze, Gramsbergen, Hardenberg, Hoonhorst en Vilsteren. Om je wat meer sturing te geven, vind je hieronder het overzicht van alle locaties:

Hoonhorst - Kerkstraat 7
In het duurzaamste dorp van Nederland leer je onder het toeziend oog van de molen hoe Hoonhorst duurzaamheid vooropzet en welke rol ‘de Vechtdalnoabers’ spelen in deze kleine buurtgemeenschap. En als je er dan toch bent, loop dan ook even bij de bakker binnen voor een Hoonhorster Broodje.

Vilsteren - Vilsterseweg 10
Het dorp Vilsteren staat op het Landgoed Vilsteren. Geen betere locatie voor een Anjerpunt om te vertellen over de ruim 50 landgoederen in het Vechtdal . Het Anjerpunt staat in Herberg De Klomp en al voor €1,50 ontvang je een fietskaart waarmee je langs de mooiste landgoederen en kastelen in het Vechtdal.

Beerze - Marsdijk 4
Leer alles over de schippers die hun goederen over de Vecht naar Zwolle vervoerden, de lokale land- & tuinbouw, en combineer het Anjerpunt met een bezoek aan het moderne boerenbedrijf en de boerderijwinkel van de familie Zandman.

Hardenberg - Vechtstraat 8
Natuurcentrum De Koppel in Hardenberg is een begrip in de omgeving en een voordehand liggende keuze voor een Anjerpunt. In De Koppel ga je op een ontdekkingsreis door de natuur in het Vechtdal en leer je alles over de rijke flora & fauna op en om De Vecht.

Gramsbergen - Meiboomplein 4
Het Info Centrum Vechtdal ligt in hartje Gramsbergen en is eveneens het Streekmuseum. Ga terug in de tijd naar archeologische vondsten van duizenden jaren oud, en stap vervolgens binnen in een hedendaagse expositie. Het Anjerpunt neem je mee door de cultuur en historie van het Vechtdal.

Wat vind je van dit artikel?