navigatie overslaan

“We verkopen geen product, maar een beleving”

Expedition Outdoor

  • Leestijd 3
  • Gelezen 2514 keer
  • Geschreven door Jorinde Brink

In de huid kruipen van Robinson Crusoe, strijden tijdens de Schotse Highland Games, vuur maken of katapult schieten. Jolke de Vries en Ellen Overweg nemen wekelijks allerlei gezelschappen mee op avontuur, wat natuurlijk de wildste verhalen oplevert. Het ondernemende stel is het gezicht achter Expedition Outdoor, het buitensportbedrijf in Loozen waar je sinds kort ook je tentje kan opslaan voor een paar dagen back to basic.

Met een paar bogen, een stel pijlen en een bus begonnen Jolke en Ellen in 2011 hun eigen avontuur. Al snel werden ze regelmatig gevraagd om activiteiten op locatie te verzorgen. De bus is oneindig vaak in- en uitgepakt de eerste jaren. Niet meer alleen voor een uurtje boogschieten met een vriendenclub of familie, maar ook een actief schoolprogramma voor honderd kinderen hoorde inmiddels tot de vragen die ze kregen. “De behoefte aan een vaste locatie werd steeds groter. Het terrein naast de Zwieseborg bleek in veel opzichten een perfecte plek”, vertellen Jolke en Ellen. Het kale weiland is inmiddels omgetoverd tot een prachtig parkachtig outdoor terrein met unieke boogschietbaan, een kidssurvival run, gezellige vuurplaats, beachvolleybalvelden, een overdekt terras en teambuilding elementen. Alles wat je er ziet hebben ze zelf gemaakt.

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

Water populair

Ook buiten hun terrein laten ze zich zien. Jolke: “We zijn opgenomen in het zomerprogramma van verschillende campings en ‘s zomers zijn we in de haven van Hardenberg te vinden voor onze bootverhuur.” Kanoafzaktochten, suppen of de huur van een motorbootje; alles op het water was door corona dit jaar enorm populair. “Het Recreatie met eigen gezin op het water ontplofte echt. Gelukkig voor ons, want de coronacrisis heeft er wel ingehakt”, vertelt Ellen. “In het voorjaar hadden we geen groepen en ook nu is de agenda, die normaal vol staat met vriendenuitjes en familieweekenden, nagenoeg leeg.” Wie met een clubje wil komen, kan nog altijd terecht bij Expedition Outdoor. “We zijn buiten, dat scheelt. We hebben veel activiteiten coronaproof kunnen maken, zoals de ‘1,5 meter teambuilding’.” Corona brengt ook nieuwe doelgroepen naar hun ruim opgezette bedrijf. Zo kwam een judovereniging er trainen tijdens de coronacrisis en huurde een school het terrein af voor hun diploma-uitreiking.

Camp23

Flexibel, vernieuwen, vol ideeën; dat typeert Jolke en Ellen. Hun droombedrijf is dan ook zeker nog niet klaar. Wel is dit een stukje dichterbij gekomen met Camp23. De camping naast het outdoor terrein lag stil, net als de rest van de activiteiten op het terrein van Baalderborg. “Er werd sceptisch gereageerd, maar wij geloofden in een adventure camping voor mensen die net als wij van het buitenleven houden. We kregen in coronatijd meer dan zevenhonderd telefoontjes op een dag. Gekkenwerk en tegelijk een goede vuurdoop”, zeggen de twee, die sinds de sluiting van de buren ook de horeca voor hun gasten zelf verzorgen.

Meer activiteiten in regio Hardenberg vind je op visithardenberg.nl

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Jorinde Brink

Jorinde Brink (1980) is tekstschrijver. De geboren en getogen Hardenbergse is trots op haar roots. Ze woonde vijf jaar elders, maar kwam terug om er nooit meer weg te gaan. Schrijven over en voor de regio doet ze het liefst.