8 tips: heb jij ze al gelezen in de ANWB Kampioen?

Doe-tips

Een heerlijke wandeling langs boerderijwinkels, schaapsherders en de rode leeuw. In het Vechtdal kun je ook zeker back-to-basic gaan. Heerlijk genieten van de omgeving tijdens een offline vakantie of uitje. Lees hieronder dan ook de beste tips (uit de ANWB Kampioen editie december) om back-to-basic te gaan in het Vechtdal!

 1. 8

  Brinkdorp Rheeze

  Brinkdorp Rheeze is een echte boerengemeenschap met eeuwenoude rietgedekte boerderijen. B&B De Rheezerkamer, gelegen aan de populaire lange afstandswandelroute, het Pieterpad, zorgt voor take away-koffie en huisgemaakte taarten.

 2. 7

  Lammetjesdag

  Ieder voorjaar bij de Schaapskooi op de Lemelerberg organiseert Landschap Overijssel een Lammetjesdag. Naar hartenlust knuffelen met de jonge, dartelende lammetjes. De dag wordt meestal eind maart/begin april gehouden, uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

 3. 6

  Het Piratenpad

  Loop het Piratenpad in het Laarbos in Ommen. Bij de Kinderboerderij of Camping de Koeksebelt in Ommen is een rugtasje met routekaarten piratensetje verkrijgbaar(onder voorbehoud van de coronamaatregelen).

 4. 5

  Wandelen over de Lemeler- en Archemerberg

  ANWB-wandeling: 10 km wandelen over onverharde wandelpaden door Natuurgebied Archemer- & Lemelerberg. Bos, heide, zandvlaktes en heuvels met uitzicht. Start bij Het Boscaféin Lemele en neem voordat je vertrekt een heerljk koffie to go.

 5. 4

  Sis & Bro Bakery

  Het Vechtdal gaat mee met de tijd maar ook weer terug. In Ommen hebje de Sis & Bro Bakery: Vera ten Brinke (24) en broer Maarten ten Brinke (26). Derde generatie ambachtelijke bakkers in een hippe brood- en coffee to go-winkel, die in vijf jaar tot een soort dorpspomp uitgroeide. De schappen vol desem- en 100%-speltbroden lijken een middeleeuws schilderij.
  Favoriet: desembrood met oude kaas en mosterd, liefst in een katoenen broodzak.
  Lokale snack: de ‘winnende’ Ommer koffiekoek, een zachte, kruimige koek met bruine suiker

 6. 3

  Het Hol van de Leeuw, Lemelerberg

  Een speelbos voor de echte avonturiers van Landschap Overijssel. Klim en klauter hier tussen de bomen en verstop je in boomhutten. Na het spelen in de speeltuin kun je ook even tot rust komen in de hangmatten. Daarnaast kan je ook nog wat eten of drinken bij het naastgelegen theehuis of kiosk. Het speelbos is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

 7. 2

  Kaasboerderij Heileuver

  Een authentieke kaasmakerij en boerderijwinkel om je helemaal onder te dompelen. Bekijk de koeien en maak een demonstratie kaasmaken mee. De kaasboer beantwoord met liefde alle vragen. Natuurlijk kan je de kaas ook zelf proeven. Je wordt hier vanzelf een kaasliefhebber.

 8. 1

  Overnachting bij Paping

  Wandel langs de meanderende Vecht en ontdek pittoreske dorpjes. Geniet van een heerlijk verblijf in Hampshire Hotel & Spa Paping in Ommen in het Vechtdal. Het centrum en NS station van Ommen liggen om de hoek en op 800 meter lopen sta je aan de oever van de rivier De Vecht. De gezellige stad Zwolle bereik je in 30 minuten. In de keuken van restaurant Paping wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van streekproducten. In het stijlvolle Grand Café kun je in grote fauteuils ontspannen met een tijdschrift of goed boek of genieten van een aperitief bij de haard!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen