navigatie overslaan

Tips

5 leuke activiteiten om te genieten van de herfst

 • Leestijd 2
 • Gelezen 4086 keer

De blaadjes vallen van de bomen, de paddenstoelen schieten uit de grond, de herfst is begonnen! Ga op ontdekkingstocht en ga opzoek naar de prachtige herfstbladeren. Verken te voet of fiets de kunstwegen, het meest interessante openluchtmuseum van Europa! Weet jij nog niet wat de Vecht allemaal te bieden heeft? Bezoek dan de 11 bijzondere plekken langs de Vecht. Genieten van natuur en cultuur doe je in het Vechtdal!

 1. 5

  Bijzondere plekken langs de Vecht

  Langs de Vecht is veel te beleven en is iedere plek uniek. Zelfs in de herfst is er veel te zien. Van het Vechtdalpark, waar de kastanjes uit de bomen vallen tot aan Laar. De Vecht stroomt van Gramsbergen door naar Zwolle en heeft onderweg verschillende plekken die zeker het stoppen waard zijn!

 2. 4

  Ontdek het gebied met een Vechtdalgids

  De Vechtdalgidsen zijn speciaal opgeleid om groepen te begeleiden door zeven verschillende gebieden en het verhaal van het landschap en de natuur te vertellen. Of je nu met een groep geoefende wandelaars bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling tijdens een familieweekend, de gidsen kennen de mooiste routes en delen graag hun kennis en passie met jou.

 3. 3

  De leukste kinderroutes

  Met kinderen op pad tijdens de herfst(vakantie)? Wij hebben de leukste kinderroutes voor je op een rij gezet. Het Vechtdal is avontuurlijk, met spannende wandelroutes, een speelnatuurpad, speurtochten en nog veel meer. Dit zijn de leukste kinderroutes in het Vechtdal, geschikt voor groot en klein.

 4. 2

  Fiets langs kunstwerken

  Voor wie kunst en natuur wil combineren met een portie lichaamsbeweging, is Kunstwegen een echte aanrader. Fiets door het afwisselende landschap, geniet van de herfstbossen en ontdek onderweg op 80 geselecteerde plekken eersteklas kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

 5. 1

  Wandelen door de natuur

  Je ziet ze amper nog in Nederland, natuurgebieden die bestaan uit hoogveen. Maar in het Vechtdal kunnen we vol trots zeggen dat we de Engbertsdijksvenen hebben. Engbertsdijkvenen is een prachtig natuurgebied in elk seizoen. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets, want dit natuurgebied wil je niet missen!

Wat vind je van dit artikel?