5 leuke activiteiten om te genieten van de herfst

Doe-tips

De blaadjes vallen van de bomen, de paddenstoelen schieten uit de grond, de herfst is begonnen! Ga op ontdekkingstocht en ga opzoek naar de prachtige herfstbladeren. Verken te voet of fiets de kunstwegen, het meest interessante openluchtmuseum van Europa! Weet jij nog niet wat de Vecht allemaal te bieden heeft? Bezoek dan de 11 bijzondere plekken langs de Vecht. Genieten van natuur en cultuur doe je in het Vechtdal!

 1. 5

  Fiets langs kunstwerken

  Voor wie kunst en natuur wil combineren met een portie lichaamsbeweging, is Kunstwegen een echte aanrader. Fiets door het afwisselende landschap, geniet van de herfstbossen en ontdek onderweg op 80 geselecteerde plekken eersteklas kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

 2. 4

  Bijzondere plekken langs de Vecht

  Langs de Vecht is veel te beleven en is iedere plek uniek. Zelfs in de herfst is er veel te zien. Van het Vechtdalpark, waar de kastanjes uit de bomen vallen tot aan Laar. De Vecht stroomt van Gramsbergen door naar Zwolle en heeft onderweg verschillende plekken die zeker het stoppen waard zijn!

 3. 3

  Engbertsdijkvenen

  Je ziet ze amper nog in Nederland, natuurgebieden die bestaan uit hoogveen. Maar in het Vechtdal kunnen we vol trots zeggen dat we de Engbertsdijksvenen hebben. Engbertsdijkvenen is een prachtig natuurgebied in elk seizoen. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets, want dit natuurgebied wil je niet missen!

 4. 2

  Anjerpunten in het Vechtdal

  In het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten… En nu hoor ik je denken: “wat zijn Anjerpunten?”. Een Anjerpunt vertelt het verhaal over een plaats in relatie tot de rivier De Vecht en z’n omgeving. De Anjerpunten behandelen thema’s, zoals Cultuur, Historie, Land- en Tuinbouw, Landgoederen, Landschap en Duurzaam leven. Ze vertellen je bijzondere details en onderschrijven lokale specialiteiten, die je niet wilt missen. Trek een dikke jas aan en doe een warme sjaal om en ga op zoek!

 5. 1

  Kalkovens

  Bladeren vallen van de bomen en buiten wordt het weer kouder. Een echte aanrader om in deze tijd te bezoeken zijn de kalkovens in Dedemsvaart. De ovens zijn gebruikt tot eind jaren '60 van de 20ste eeuw. De ovens zijn grondig gerestaureerd, waardoor ze nu ook voor publiek toegankelijk zijn. Hier wordt op schitterende wijze de Dedemsvaartse historie tot leven gebracht. Ook voor kinderen van 6 - 13 jaar is hier veel te leren!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen