navigatie overslaan

Doe-tips

Alle tijd voor je gezin

  • Leestijd 4
  • Gelezen 2496 keer

In het Vechtdal is ontzettend veel te beleven! Doe mee aan een spannende speurtocht, ga op koesafari of stap in de wildwaterbaan. Houden jullie van drukte en gezelligheid of kiezen jullie liever voor rust en ruimte? Het Vechtdal kent meer dan genoeg leuke uitjes voor het hele gezin!

In Het Hol van de Leeuw

Klimmen, klauteren en slingeren aan touwen... Bij speelbos Het Hol van de Leeuw hoeven jullie je niet te vervelen. Zijn de kinderen na een paar uur spelen nog niet moe? Daag ze dan uit om de kinderwandelroute Spoor van de Leeuw te lopen. Ontdek samen welke onderdanen van koning Leeuw op de Lemelerberg wonen.

Het Hol van de Leeuw

Knof de Pad

Hebben jullie zin in een spannende missie? Ga dan op zoek naar de vermiste kok Knof. De pannenkoekenbakker van De Rheezerbelten is namelijk onvindbaar. Deze kinderwandelroute door het leefgebied van de knoflookpad duurt ongeveer anderhalf uur. Volg de voet- en handafdrukken van Knof en breng hem terug…

Knof de Pad

Koesafari

Rijd mee op de trekker van boerin Simone en ga op een avontuurlijke tocht langs haar Brandrode runderen. Niet voor niets werd deze tocht al eens door de ANWB bekroond tot meest innovatieve uitje van Nederland. Maak kennis met de kudde van Erve Vechtdal bestaande uit zo’n zestig koeien, één stier en een heleboel lieve kalfjes.

Koesafari

Op avontuur met Joggem

Kennen jullie de kinderroutes van Joggem al? Joggem woont in de gemeente Hardenberg en is het allerliefst buiten. Op de fiets of wandelend gaat hij graag op avontuur. Hij leest spannende boeken en ontdekt zo allerlei verhalen en mooie plekken in het Vechtdal. Gaan jullie met hem mee op pad?

Meer informatie

Ommermars

De Ommermars is een gebied met verschillende functies. Spelen en het ontdekken van de natuur staan er centraal. Jullie kunnen er struinen in de natuur en de kinderen kunnen volop spelen. Laat ze klauteren en klimmen over bruggen en op de grote houten toren en ontdek samen welke dieren er in en om het water leven.

Lees er meer over

De Koppel

Jong of oud, bij natuuractiviteitencentrum De Koppel kun je leren en doen met elkaar combineren. Hier maken jullie kennis met het Vechtdal in het klein. Wandel door de Koppeltuinen, waag je aan het blotevoetenpad of vraag een schepnet en ga samen op zoek naar waterdiertjes. Binnen is nog meer te beleven. In de Natuurontdekhoek kunnen jullie namelijk echte uilenballen uitpluizen!

Speeltuin Madrid

Zijn jullie op zoek naar een ouderwetse speeltuin? Breng dan eens een bezoekje aan Speeltuin Madrid. De gemoedelijke speeltuin zonder mechanische elementen heeft meer dan 45 speeltoestellen en een afzonderlijk gedeelte voor de allerkleinsten. Bezoek ook de Expo waar een levensgrote kopie te bewonderen is van het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht.

Attractiepark Slagharen

In Attractiepark Slagharen waan je je in het Wilde Westen! Het pretpark heeft meer dan dertig attracties. Er is dus altijd wel een avontuur te beleven. Zweef over de Main Street in de kabelbaan of vaar mee in een boomstam op de wildwaterbaan. Vind je één dag te kort? Blijf dan overnachten in één van de Wild West accommodaties.

Sahara

Bouwen jullie graag zandkastelen? Dan is de Sahara in Ommen the place to be. In dit unieke stuifzandgebied is er voor iedereen wel wat te beleven. Maak een wandeling, pak uit met een heerlijk picknick, verstop jullie tenen in het zand of schiet een paar mooie kiekjes van het surrealistische landschap.

Wolvenspoor

Deze beestachtig leuke kinderwandelroute is niet voor angsthazen. Met een rugzakje gevuld met verrekijker, opdrachtenboekje, kompas en magisch wolvensnoepje gaan jullie op pad. Kruip in de huid van de wolf, volg de sporen en vind de weg door de bossen van Ommen. Onderweg zijn er diverse leuke opdrachten.

Giga Konijnenhol

Bij het Giga Konijnenhol is het gewoon onmogelijk om je te vervelen. In het grote ondergrondse speelparadijs beleven jullie de spannendste avonturen. Kinderen kunnen er klimmen, glijden, knutselen en meezingen tijdens het meeleeftheater van Bultje het Konijn. Ook kunnen jullie er bowlen, compleet met laserlichten en Glow in de dark effecten!

Boerderij Roke’s Erf

Heerlijk ronddwalen in het maïsdoolhof, een fanatiek potje boerenbosgolf spelen of met elkaar een actieve wandeling maken over het klompenpad... Bij Roke’s Erf is het nooit saai. Kom tot rust bij het boeren-bakhuisje met een glaasje ranja of kop koffie en neem een (h)eerlijk stukje rundvlees mee voor op de barbecue.

Expedition Outdoor

Een dag op het water, daar maak je iedereen blij mee. In het haventje in Hardenberg vind je Expedition Outdoor. Huur een motorboot, een sloep of een luxe whaly en ontdek het Vechtdal vanaf het water. Wordt het te warm aan boord, dan nemen jullie gewoon een duik! Vergeet ook de picknickmand niet!

Wat vind je van dit artikel?