navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Knof de Pad

  • Leestijd 3
  • Gelezen 10124 keer

'Knof de Pad' is een speurtocht van ongeveer 1,5 uur door het leefgebied van de knoflookpad en is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar

Avonturen van Ko en Knof en Paddentrek

Knof de Kok heeft tijdens zijn verdwijning ook Ko Koppel ontmoet. Samen beleven zij veel avonturen. Ga op Paddentrek tijdens een informatieve (fiets)tocht door het leefgebied van de knoflookpad en kom uit bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Daar kun je in de kist vol spelen nog meer leren over de Knoflookpad. Het routeboekje De Paddentrek is te koop bij De Rheezerbelten en bij de Koppel voor € 2,50. De kist met spelen kan zonder kosten worden gebruikt bij NAC De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg.

Speurtocht voor kids van 7 - 12 jaar

Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! 'Knof de Pad' is een speurtocht van ongeveer 1,5 uur door het leefgebied van de knoflookpad en is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar. Het spoor door de Rheezerbelten is te volgen via hand- en voetafdrukken van de verdwenen pad. Die zijn met toestemming van Staatsbosbeheer op de bomen gezet.

Wat heb je nodig?

Voor kinderen is een rugzakje met het opdrachtenboekje en benodigdheden te koop voor € 5,95. Voor meelopers rekenen wij € 2,50 p.p. Je krijgt ook een Vechtdal knapzak te leen met een verrekijker, loopzak, balansspel en een springtouw. De inhoud van de rugzak mag je houden, de knapzak wordt met inhoud weer ingeleverd. Jongere kinderen kunnen ook mee, de opdrachten onderweg zijn ook leuk voor hen. De allerkleinsten kunnen mee in een rugdrager (te huur bij De Rheezerbelten). Een stevige buggy kan, maar het pad is zanderig en heuvelig.

Schatzoeken, stuifduinen en nog meer activiteiten

Bij De Rheezerbelten draait alles om genieten. Even lekker binnenwaaien tijdens een fiets- of wandeltocht voor een kop soep, een kopje koffie of een tosti of genieten van een overheerlijke lunch, pannenkoek of diner. Maar ook de omgeving is prachtig te combineren met leuke activiteiten. Zo is recreatieplas De Oldemeijer op een steenworp afstand maar kun je ook heerlijk met zijn allen urenlang spelen, schatzoeken of ravotten in de unieke Stuifduinen van wel 20 meter hoog. Informeer ook eens naar andere activiteiten die zeker in de smaak vallen:

• Midgetgolf, Klootschieten en Huifkartochten
• Wandelroutes en fietsroutes
• GeoRun the Signs: Stepbike-route met GPS voor jongeren

Tip van Knof: op elke laatste zondag van de maand is Goochelaar Magic John aanwezig bij De Rheezerbelten, tussen 16.30-19.30 uur.

Wat vind je van dit artikel?